Jednostavna implementacija koncepta i rezultati koje su postigli za vrlo kratko vreme naveli su vlasnika restorana Insalate Italiane da posao proširi i kroz franšizu. Potencijalne primaoce franšize traže u Srbiji, ali i drugim zemljama ove regije.
Ponedeljak
04.11.2013.
Insalate Italiane franšizno širi svoj koncept fast-food restorana koji nudi sveže i zdrave obroke. Potencijalne primaoce franšize traže i u zemljama ove regije.
 

Iako je italijanska kuhinja širom sveta poznata po specijalitetima od testenina, najbolji deo te kuhinje zapravo čini - povrće. Ovu jednostavnu činjenicu iskoristio je Đuzepe Majone i 2010. godine pokrenuo gastromonski projekat koji će, sasvim neuobičajeno, ujediniti najbolje iz dva suprotstavljena koncepta - restorana sa brzom uslugom i zdrave hrane. Tako je 2010. nastao restoran Insalate Italiane (Italijanske salate).

- Insalate Italiane je ono što danas zovemo wellness food. Iako spada u fast-food, jer nudi obroke koji se spremaju brzo, ovo nije ono što obično podrazumevamo pod "brzom hranom". Obroci se isključivo spremaju od svežih i kvalitetnih namirnica. Tako smo, zapravo, izašli u susret velikom broju ljudi koji moraju i žele da se hrane zdravo. Mušterije mogu da biraju količinu i vrste svežeg povrća koje će kombinovati, a osnova mogu da budu testenine, pirinač, kus-kus. Obroci su niskokalorični, spremaju se bez masti i sa vrlo malo soli, a najvažnije je što mušterije sve to dobijaju po vrlo povoljnim cenama - objašnjava Majone sve prednosti koncepta.

Ne krije da su sa puno entuzijazma ušli u ovaj posao. - Odmah smo otvorili tri restorana, u Milanu i Rimu, a planiramo da otvorimo i restoran u Napulju - kaže Majone. Međutim, jednostavna implementacija koncepta i rezultati koje su postigli za vrlo kratko vreme naveli su ih da razmišljaju i dalje od granica matičnog tržišta. Kao koncept koji se lako može proširiti kroz franšizu, Insalate Italiane traži i preduzetnike koji bi bili voljni da razvijaju koncept u zemljama ove regije. Primaoce franšize traže i u Srbiji.

Primalac franšize, inače, može da bira između tri formata franšiznog restorana: Easy, Comfort i Ful Optional Hub. Ulazna naknada i investicije potrebne za otvaranje franšize variraju u zavisnosti od veličine prodajnog prostora (formata).

Primalac može da računa na potpunu podršku i obuku koja bi se organizovala u Italiji. Ugovor se sklapa na četiri godine, a kako kažu u kompaniji, najbolje je što se povraćaj investicije može očekivati nakon dve do tri godine poslovanja.

Za više informacija, pogledajte Insalate Italiane u našem Katalogu franšiza.