Ova tehnologija će svakako usloviti desetak hiljada evra veće investicije u odnosu na otvaranje objekata sa uljanim fritezama. Teško je u ovom trenutku reći koliko veći promet možemo da očekujemo, ali budući da je tehnologija jedinstvena, procenjujemo da bi rast prometa mogao da bude od 20 do 50 odsto.
Andrija Čolak
Sreda
08.01.2014.
Franšizni lanac Surf’n’Fries uveo je novu tehnologiju u pripremu svojih krompirića. Koncept će biti implementiran i u sve franšizne jedinice.
 

Prvi objekat u kojem je implementirana nova tehnologija Surffry, koja podrazumeva pripremu pomfrita bez kapi ulja, nalazi se u Rijeci. Međutim, kako kažu u komapniji, implementacija tehnologije će biti obavezna za sve postojeće i buduće primaoce franšize pošto vlasnici Surf'n'Fries-a žele da inoviraju i uniformišu sve objekte koji posluju pod njihovim brendom.

Andrija Čolak, suvlasnik u kompaniji Surf’n’Fries, dodaje da će nova tehnologija uticati na investiciju prilikom pokretanja franšize. Naime, tehnologija nazvana Surffry poskupeće franšizni paket za oko 10.000 evra, ali se, kako kaže, očekuje i povećanje prometa. – Ova tehnologija će svakako usloviti desetak hiljada evra više investicije u odnosu na otvaranje objekata sa uljanim fritezama. Teško je u ovom trenutku reći koliko veći promet možemo da očekujemo, ali budući da je tehnologija jedinstvena, procenjujemo da bi rast prometa mogao da bude od 20 do 50 odsto – objašnjava Čolak.

U objektima koji su u vlasništvu kompanije, Surffry tehnologija će biti implementirana u narednih godinu do dve godine dana, najavljuje Čolak.

Nedavno potpisani ugovori o master franšizi za tržište Mađarske i Rumunije takođe podrazumevaju da će krompirići biti pripremani na savremeniji način. Surffry tehnologija prilikom pripreme koristi vlagu iz krompirića i vruć vazduh, tako da je pomfrit moguće pripremiti - bez kapi ulja. – Mašine su se pokazale veoma stabilnima u radu, što je veliko olakšanje, budući da nije isto testirati i staviti u stvarnu praksu – kaže Čolak.

Jedan od najvećih izazova, prema rečima vlasnika, biće implementiranje tehnologije u mobilne objekte, posebno one koji se nalaze na plažama na Jadranskom primorju, pošto je za pripremu pomfrita bez ulja potrebna električna energija.


Vesna Lapčić
saradnik