I Kanađani će piti rakiju u Rakia baru

Lokal, otvoren krajem avgusta, ima 100 kvadrata, a kompletan inventar, uključujući i šporet „smederevac“, uvezen je iz Srbije. U baru će se služiti oko 40 vrsta voćnih rakija, a najhrabrijima će biti ponuđeni i kokteli od rakije koji nose imena istočnoevropskih pisaca i njihovih junaka.
Branko Nešić, generalni direktor firme Redesign doo, koja je vlasnik Rakia bara, osnovao je „Rakia bar Nort Amerika“ u saradnji sa Dušanom Vargom koji živi i radi u Kanadi. Ta firma davaće franšize i imaće master licencu za teritoriju Severne Amerike. Branko Nešić naglašava da je otvaranje tržišta Kanade idealna prilika za dvadesetak malih proizvođača iz Srbije da izvoze u tu zemlju.
Dušan Varga kaže da je u otvaranje prvog lokala uloženo oko 200.000 dolara. - Kroz ovaj lokal želeli smo da ljudima približimo istočnoevropsku kulturu i rakiju, piće naših dedova- kazao je Varga. On dodaje i da postoje partneri zainteresovani za franšizno širenje Rakia bara u Čikagu, Los Anđelesu i Dalasu.
Pored Severne Amerike za „Rakia bar“ su, prema rečima Nešića, interesantna i tržišta Austrije, Švajcarske i Nemačke.
Prvi Rakia Bar otvoren je 2006. u centru Beograda. Trenutno postoje dva "Rakia bara" u Beogradu, jedan franšizni u Kragujevcu, a uskoro će, prema rečima Nešića, biti otvoren franšizni "Rakia bar" u Novom Sadu. U Nebojšinoj ulici je početkom juna otvorena i „Destilerija“ u kojoj je osim „Rakia bara“ smešten restoran, muzejska postavka i gift šop.
(Vesna Lapčić)
POGLEDAJTE ČLANKE

Kako se od pilećih krilaca može napraviti dobar i profitabilan ugostiteljski biznis, a samim tim i perspektivna franšiza, objašnjava Zoran Videnović, vlasnik koncepta „Krilca i Pivce“ iz Niša
Američki lanac picerija Pizza Hut stiže u Hrvatsku, a u planu je otvaranje tri restorana u Zagrebu i Splitu.
Počelo je s proizvodnjom kraft piva. Danas je Točionica zaokružen ugostiteljski koncept. Osim što je poznata po pivu, burgerima i kafama, sada se pozicionira i kao sistem koji nudi franšizu.
Zagrebački fast-casual lanac Koykan World Food namerava da ubrza franšizni razvoj te kreće u kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon što se povukao iz profesionalnog sporta, jedan od najuspešnijih slovačkih tenisera Kamil Čapkovič postao je primalac franšize McDonald‘s-a. Šta ga je privuklo ovom brendu?
NAJČITANIJE

Franšiza je oblik saradnje između nezavisnih preduzetnika. Davalac franšize nudi svoj "know-how" i brend, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primalaca franšize, koji tom naknadom stiču pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.
U Srbiju je stigla nova, inovativna franšiza – Vendobox prodavnice koje su otvorene 24 sata i u kojima se različiti proizvodi kupuju na vending mašinama.
McDonald’s slavi četvrt veka poslovanja u Srbiji. O planovima, saradnji sa lokalnim dobavljačima i navikama potrošača razgovaramo sa Tomašem Rogačem.
Portal FranchiseDirect.com objavio je listu 100 najuspešnijih franšiznih sistema na svetu. Na samom vrhu se nalaze lanci restorana brze hrane.
Franšizni sistem Tudors promenio je koncept prateći svetske trendove. Prva redizajnirana radnja otvorena je u tržnom centru Big Fashion, a krajem avgusta i druga, u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.
POPULARNO NA FORUMU
Mikro franšiza na rate
Kako stupiti u kontakt za FRANŠIZU, zainteresovana,
Belgijska poslastica u Beogradu
koji su uslovi za dibijanje fransize
Franšiza s ukusom cimeta
dobar dan. Da li neko zna kako nabaviti fransizu Cinabona za Srbiju?
„Ukusne krofne“ u Sarajevu
Interesuje me fransiza za Tasty Donuts&Coffee u Srbiji i koji su uslovi. Hvala
Mikro franšiza na rate
Da li ga ima u Srbiji..???
Otvoreni za nova tržišta
Ovo je super
U Burger Kingu kraljuje franšiza
Extra clanak
Belgijska poslastica u Beogradu
Belgijski vafli su nesto u cemu uzivam kad god putujem i ne samo u Belgiju :). tako mi je drago da su od skoro i u Beogradu. Bicu redovan gost ovih barova i favorit su mi sa...