Novi „Mek“ predstavio inovacije

Novina koju je McDonald’s predstavio u nedavno otvorenom restoranu na Bežanijskoj kosi (Immocentar II) u Beogradu – terminal za poručivanje ili self order kiosk – zaživela je tek nedavno u restoranima ovog lanca. Pilot projekti su sprovođeni širom SAD i Kanade tokom ove godine da bi se ispitalo kako tržište reaguje na ovu novinu. Ona, naime, naročito na prometnijim lokacijama, treba da reši problem gužvi i da poseban komfor onima koji plaćaju karticom, jer hranu mogu samostalno da naruče i plate odmah pomoću ekrana osetljivog na dodir. Te porudžbine često budu spremljene za kraće vreme nego što bi to bilo da su kupci čekali u klasičnom redu.
Pored toga, ovakav vid tehničke novotarije svakako omogućava i optimizaciju poslovanja, što su brojni primaoci McDonald's-ove franšize širom sveta dočekali sa oduševljenjem.
Pored pomenute novine, koncept „made for you“ , koji je na ovom tržištu zaživeo u pančevačkom restoranu otvorenom prošle godine, instaliran je i u novi restoran. Reč je o inovaciji koja se duže od 20 godina primenjuje u restoranima ovog lanca širom sveta, a cilj je da osoblje u kuhinji odmah po dobijanju porudžbine počne da priprema obrok kako bi hrana bila sveža i topla, a isporuka efikasnija.
McDonald’s na Bežanijskoj kosi je 23. restoran ovog lanca u Srbiji.
Vladimir Janićijević, direktor kompanije McDonald’s Srbija, izjavio je da je u nove restorane uloženo 1,6 miliona evra, a obezbeđen je posao za 50 radnika. – Iako je tržište u Srbiji i dalje turbulentno i puno ekonomskih izazova, naša kompanija nastavlja sa razvijanjem, a dokaz toga je konstantno unapređenje naše ponude, kao i primena novih tehnologija u restoranima širom Srbije – rekao je on.
POGLEDAJTE ČLANKE

Fabrika burger & pizza bar počeo je sa radom 2017. godine kao mali porodični biznis u Subotici. Vlasnici koncepta sada razmišljaju o širenju poslovanja kroz razvoj franšizne mreže.
Kako se od pilećih krilaca može napraviti dobar i profitabilan ugostiteljski biznis, a samim tim i perspektivna franšiza, objašnjava Zoran Videnović, vlasnik koncepta „Krilca i Pivce“ iz Niša
Američki lanac picerija Pizza Hut stiže u Hrvatsku, a u planu je otvaranje tri restorana u Zagrebu i Splitu.
Počelo je s proizvodnjom kraft piva. Danas je Točionica zaokružen ugostiteljski koncept. Osim što je poznata po pivu, burgerima i kafama, sada se pozicionira i kao sistem koji nudi franšizu.
Zagrebački fast-casual lanac Koykan World Food namerava da ubrza franšizni razvoj te kreće u kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
NAJČITANIJE

Naftna kompanija MOL, nakon Slovenije i Hrvatske, uvodi partnerski sistem poslovanja i u Srbiji.
Franšiza je oblik saradnje između nezavisnih preduzetnika. Davalac franšize nudi svoj "know-how" i brend, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primalaca franšize, koji tom naknadom stiču pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.
McDonald’s slavi četvrt veka poslovanja u Srbiji. O planovima, saradnji sa lokalnim dobavljačima i navikama potrošača razgovaramo sa Tomašem Rogačem.
Franšizni sistemi mogu da se klasifikuju na različite načine i po različitim kriterijumima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primaocima franšize (know-how), vrsti delatnosti ili načinu organizacije sistema.
Na tržištu u Makedoniji posluje nekoliko čuvenih svetskih franšiznih sistema. Većina ih je došla u poslednje tri godine i svoje prve objekte otvorila u glavnom gradu, Skoplju.
POPULARNO NA FORUMU
Mikro franšiza na rate
Kako stupiti u kontakt za FRANŠIZU, zainteresovana,
Belgijska poslastica u Beogradu
koji su uslovi za dibijanje fransize
Franšiza s ukusom cimeta
dobar dan. Da li neko zna kako nabaviti fransizu Cinabona za Srbiju?
„Ukusne krofne“ u Sarajevu
Interesuje me fransiza za Tasty Donuts&Coffee u Srbiji i koji su uslovi. Hvala
Mikro franšiza na rate
Da li ga ima u Srbiji..???
Otvoreni za nova tržišta
Ovo je super
U Burger Kingu kraljuje franšiza
Extra clanak
Belgijska poslastica u Beogradu
Belgijski vafli su nesto u cemu uzivam kad god putujem i ne samo u Belgiju :). tako mi je drago da su od skoro i u Beogradu. Bicu redovan gost ovih barova i favorit su mi sa...