Icy Bobo je od sada YORTIE

Vlasnik koncepta Rok Jakše kaže da su se odlučili da rebrendiraju koncept jer su želeli da podignu brend na viši nivo, kao i da svim elementima koncepta – brendingu, dizajnu prodajnih jedinica – daju luksuznu notu. – Podigli smo brend na viši nivo. Takođe, proširili smo i paletu proizvoda, a počeli su da nam stižu zahtevi za otvaranje jedinica koje bi radile tokom čitave godine. Sve to, kao i naša želja da stvari podignemo na viši nivo, uslovilo je da rebrendiramo koncept i postanemo YORTIE – objašnjava Rok Jakše.
Sve postojeće mobilne franšizne jedinice su, kako kaže, već rebrendirane.
Pored sladoleda koji se priprema na specifičan način, pred samim kupcima, sada su u ponudi i mini-palačinke koje se prelivaju raznoraznim topinzima, a nude se i dve vrste zdravih napitaka, kafa i YORTIE slatkiši.
Rebrending i novi proizvodi nisu jedine novosti u konceptu YORTIE franšize. Naime, osim mobilnog štanda za prodaju sladoleda, primaoci franšize od sada mogu da otvore i klasičnu prodavnicu koja bi radila tokom čitave godine. Osmišljeno je više modela prodajnih mesta – radnje na ulici sa i bez sedećih mesta, kao i klasične radnje ili „ostrva“ u tržnim centrima. Preporučljivo je da se lokal otvori u centralnim i turističkim zonama, tržnim centrima, u parkovima koje posećuju deca, mladi, porodice – glavna ciljna grupa brenda YORTIE.
YORTIE u Sloveniji i Hrvatskoj ima po dve jedinice, u Nemačkoj jednu, a nove primaoce franšize traže širom Evrope.
POGLEDAJTE ČLANKE

Kako se od pilećih krilaca može napraviti dobar i profitabilan ugostiteljski biznis, a samim tim i perspektivna franšiza, objašnjava Zoran Videnović, vlasnik koncepta „Krilca i Pivce“ iz Niša
Američki lanac picerija Pizza Hut stiže u Hrvatsku, a u planu je otvaranje tri restorana u Zagrebu i Splitu.
Počelo je s proizvodnjom kraft piva. Danas je Točionica zaokružen ugostiteljski koncept. Osim što je poznata po pivu, burgerima i kafama, sada se pozicionira i kao sistem koji nudi franšizu.
Zagrebački fast-casual lanac Koykan World Food namerava da ubrza franšizni razvoj te kreće u kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon što se povukao iz profesionalnog sporta, jedan od najuspešnijih slovačkih tenisera Kamil Čapkovič postao je primalac franšize McDonald‘s-a. Šta ga je privuklo ovom brendu?
NAJČITANIJE

Franšiza je oblik saradnje između nezavisnih preduzetnika. Davalac franšize nudi svoj "know-how" i brend, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primalaca franšize, koji tom naknadom stiču pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.
U Srbiju je stigla nova, inovativna franšiza – Vendobox prodavnice koje su otvorene 24 sata i u kojima se različiti proizvodi kupuju na vending mašinama.
McDonald’s slavi četvrt veka poslovanja u Srbiji. O planovima, saradnji sa lokalnim dobavljačima i navikama potrošača razgovaramo sa Tomašem Rogačem.
Portal FranchiseDirect.com objavio je listu 100 najuspešnijih franšiznih sistema na svetu. Na samom vrhu se nalaze lanci restorana brze hrane.
Franšizni sistem Tudors promenio je koncept prateći svetske trendove. Prva redizajnirana radnja otvorena je u tržnom centru Big Fashion, a krajem avgusta i druga, u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.
POPULARNO NA FORUMU
Mikro franšiza na rate
Kako stupiti u kontakt za FRANŠIZU, zainteresovana,
Belgijska poslastica u Beogradu
koji su uslovi za dibijanje fransize
Franšiza s ukusom cimeta
dobar dan. Da li neko zna kako nabaviti fransizu Cinabona za Srbiju?
„Ukusne krofne“ u Sarajevu
Interesuje me fransiza za Tasty Donuts&Coffee u Srbiji i koji su uslovi. Hvala
Mikro franšiza na rate
Da li ga ima u Srbiji..???
Otvoreni za nova tržišta
Ovo je super
U Burger Kingu kraljuje franšiza
Extra clanak
Belgijska poslastica u Beogradu
Belgijski vafli su nesto u cemu uzivam kad god putujem i ne samo u Belgiju :). tako mi je drago da su od skoro i u Beogradu. Bicu redovan gost ovih barova i favorit su mi sa...