moja franšiza
Pogled s druge strane
Tomaš Šadkovski, mladi preduzetnik iz Lođa u Poljskoj, godinama je radio kao menadžer kontrole u lancu picerija Da Grasso. Šta ga je zatim navelo da uzme njihovu franšizu?
Kutak za bolje poslovanje
Franšizni korneri su naročito pogodni za trgovce koji žele da obogate postojeću ponudu. Dobar primer daju dve preduzetnice koje su svoje radnje upotpunile „kutkom“ za nakit „Dve šmizle“.
Priča bez kraja
Mitko Andonov je pre skoro godinu dana počeo da razvija Jumping Clay franšizu u Makedoniji. Sada nam otkriva u čemu vidi najveći potencijal i šta su mu prioriteti u poslovanju.
Sinergija – preduslov za uspeh
Rođaci Sanja Milinković i Miroslav Samardžić postali su primaoci franšize „Malac genijalac“ i za kratko vreme, izgradili mali franšizni lanac škola mentalne aritmetike pod ovim brendom.
Posao iz ljubavi
Iako je nepunih godinu dana primalac Husse franšize, Dejan Jakovljev je već postigao zavidne rezultate. U poslu mu pomaže supruga, ali i dva patuljasta šnaucera.
Život je pun iznenađenja
Kao inženjer pomorskih tehnologija, Petar Duvnjak se godinama bavio nautičkim turizmom. Danas je preduzetnik i primalac franšize dućana zdrave hrane „Refužo“.
Neizlečivi preduzetnici
Biljana i Milomir Ždrale su oduvek u poslovima u kojima je zarada zavisila samo od njihovog učinka. Tako su i postali partneri i primaoci franšize nekoliko svetskih kompanija.
Decenija u franšizi
Suzana Daković iz Banjaluke prvi je primalac franšize „Dve šmizle“. Sledeće godine, slavi deset godina poslovanja.
Trgovci sa iskustvom
Ankica i Goran Herčka iz Kule već dugo rade u trgovini, a od 2015. iskustvo grade i kao partneri sistema „Trafika“.
Mini-mreža Mini Panija
Vladimir Todorović iz Kragujevca radi kao primalac franšize Mini Pani od 2007. U svom vlasništvu danas ima četiri franšizne mini-pekare, uskoro otvara i petu.
Uspeti u zemlji krompira i preduzetnika
Ana i Dražen Toić su se pre pet godina odselili iz Hrvatske u Irsku, a početkom ove godine su na to tržište „doveli“ i Surf’n’Fries.
Kad sistem funkcioniše
Kako je dobio priliku da samostalno vodi posao i zašto je prihvatio taj izazov, otkriva Loris Kaligaris, primalac Taxi Cammeo franšize.
Iskustvo je dragulj franšize
Marko i Ivana Ognjenović nešto više od tri godine zajedno rade u svojoj franšiznoj prodavnici nakita „Dve šmizle“ u Inđiji.
Kako se lako raste uz matematiku
Međunarodna škola matematike 2plus2 dobila je novu franšiznu podružnicu – škola je početkom februara otvorena i u Beogradu.
Rođeni trgovac
Marina Aćimović je pre tri meseca postala primalac franšize maloprodajnog lanca „Trafika“ i već ostvaruje neverovatne rezultate.
Biznis za neumorne
Hrvatski franšizni sistem Surf’n’Fries već treću godinu posluje na austrijskom tržištu. Kako je sve počelo i šta je postigao do sada, govori primalac franšize Lukas Lencinger.
Od perionice do franšize
Tomislav Fain je već 15 godina u preduzetništvu, bavi se turizmom i ugostiteljstvom. Kada je odlučio da otvori samouslužnu perionicu veša, odlučio se za franšizu LG Laundry Lounge.
Čudesno putovanje do Aque
Pored suvenira, Ekaterina Stankevič je sa Jadrana „ponela“ i želju da otvori franšizu hrvatskog brenda Aqua. Prva radnja je ubrzo osvanula na Krimu, da bi se biznis, posle nedavnih previranja, preselio u Bugarsku.
Franšiza – dobar izbor
Peđa Kresojević, diplomirani mašinski inženjer, koji se tim poslom nikada nije bavio, posle sedam godina u izdavaštvu i distribuciji knjiga i časopisa, pridružio se franšiznom konceptu Tegla’s.
Franšizing je jedini izbor
Snežana Rađenović iz Vršca primalac je Mini Pani franšize, a nedavno je započela saradnju i sa kafe-pekarom Kralj Coffee.