gastronomija i ugostiteljstvo

Subway ne usporava
Ponekad je, izgleda, potrebno zaviriti u „podzemlje” da bismo pronašli primer za uspešno i ekspeditivno poslovanje.

Bečki slatkiš u Zagrebu
Uskoro će i Zagrepčani u svom gradu moći da probaju nadaleko čuvenu kafu i kolače poslastičarnice Aida, najavljuju u kompaniji Aida Prousek&Co.

Za Mc neće biti zime
Nicefood restorani, primalac Mc Donald’s franšize u Srbiji i Republici Srpskoj, planira da dostigne broj od 30 restorana u sledećih pet godina.

Ispeci, pa reci
Gabor Kovač, nekadašnji vlasnik master franšize Fornetti za Srbiju i druge zemlje regiona, osnovao je svoju firmu Mini pani, i broj upita za franšizom porastao je 100 odsto.

Pizza Hut noviteti
Restoran Pizza Hut više ne posluje u Makedonskoj ulici u Beogradu. Prema obaveštenju na zvaničnom portalu, razmatra se nova lokacija.

Iz Mađarske s ljubavlju
Delikatesne prodavnice Paprika Gourment nisu samo promoteri mađarske gastronomije, nego i pravi ambasadori mađarske kulture u svetu.

Bistro opet u modi
Nije ni pub ni café. Policajac će vas pustiti unutra, ako nemate ništa protiv da vas usluže konobari u belim košuljama s leptir mašnom...

Pink Panter širi mrežu
U poslednjih mesec i po dana otvorene četiri franšizne Pink Panter ćevabdžinice, dve u Beogradu, i po jedna u Somboru i Vrnjačkoj banji.

Po kafu u „podzemlje“
Subway, najveći konkurent McDonald’s-u, odlučio da i sam pokrene lanac kafeterija.

Magnet za kupce
Lanac brze hrane Surf’n’Fries bi uskoro mogao da se pojavi na tržištu Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Rakija fest
Šesti Rakija fest se održava 15. i 16. decembra u Belexpo centru. Na njemu će se predstaviti 40 izlagača.

Hrvatska na listi želja
BON BON, češki lanac prodavnica čokolada vrhunskog kvaliteta, želi i planira da uđe na tržište Hrvatske.

Skuter za najbrže
Mreže picerija Biesiadowo i Crazy Pyramid Pizza su jedne od najbrže rastućih franšiza na ugostiteljskom tržištu u Poljskoj.

U srcu Šumadije Srce
Kuća slatkiša Srce uskoro bi mogla da proširi svoje poslovanje na inostrano tržište, ali kao franšiza.

Ozbiljan pristup
Sredinom decembra u Beogradu će biti održan Rakia fest, a kako je nedavno sa radom počeo i prvi franšizni Rakia bar „preko bare" - vreme je za razgovor sa Brankom Nešićem, tvorcem koncepta.

Za sreću treba dvoje
Borko Lazović je prvo bio primalac franšize. Potom je kreirao svoj sistem i postao davalac. Trenutno, posluje kao distributer - girosa; ali i dalje razmišlja o franšizingu kao poslovnom modelu.

Kafa iz SF-a više nije SF
Nakon više od godinu dana rada, vlasnici lokala San Francisco Coffee House iz Beograda razmišljaju da prošire franšiznu mrežu.

Novo ime za novo doba
Subotička firma Mini pani u potrazi je za primaocima franšize.

Tržište diktira uslove
Usled krize menjaju se i franšizni uslovi poslovanja, pa mnoge kompanije odustaju od naplaćivanja ulaznih naknada

Ćevapi na ceni
„Pink Panter“, ćevabdžinica iz srca Šumadije, otvorila je 5. novembra drugu franšiznu radnju u Novom Sadu. U pripremi su lokali na Zlatiboru, Požarevcu, Somboru i Vrnjačkoj banji.