PREGLED TRŽIŠTA

gastronomija i ugostiteljstvo | 18.02.2021.

Izvući najbolje iz izazova

Kako je pandemija oblikovala poslovanje i u čemu se ogleda snaga franšiznog sistema McDonald's-a, otkriva Radim Foltin, direktor franšiznog razvoja u kompaniji McDonald's Češka

Kako je pandemija oblikovala poslovanje i u čemu se ogleda snaga franšiznog sistema McDonald's-a, otkriva Radim Foltin, direktor franšiznog razvoja u kompaniji McDonald's Češka

poslovne usluge | 11.01.2021.

Tim kao pokretačka snaga

Razmišljate o širenju poslovanja davanjem franšize? Pitate se šta je potrebno za izgradnju stabilnog franšiznog sistema? Za početak – tim koji će se baviti ovim zadatkom.

gastronomija i ugostiteljstvo | 05.01.2021.

Picerije za preduzetne

Pizza Hut nastavlja širenje u Centralnoj i Istočnoj Evropi – traži primaoce franšize koji bi želeli da otvore i vode više restorana. Koliko treba uložiti u ovu međunarodnu franšizu?

poslovne usluge | 17.12.2020.

Bezbednost u temelju franšize

Iz Amerike na tržišta ovog regiona stiže Signal 88 Security, franšizni sistem specijalizovan za usluge obezbeđenja. Ko može biti primalac ove franšize?

gastronomija i ugostiteljstvo | 27.11.2020.

U svim glavnim gradovima Evrope

Kako teče poslovanje i razvoj mreže u uslovima pandemije te gde se još može očekivati otvaranje franšiznih poslastičarnica pod brendom La Donuteria, odgovara vlasnik ovog koncepta Peter Stranjak

usluge za individualne klijente | 24.11.2020.

Profesionalna usluga na mreži

Onlajn platforma Qjob pomaže u povezivanju raznih firmi i pružalaca usluga s potencijalnim klijentima. Kompanija namerava da posao razvije i u Srbiji. Ko može da dobije licencu?

gastronomija i ugostiteljstvo | 19.11.2020.

Bezbedna dostava hrane

Minimalan kontakt s klijentima, redovna upotreba dezinficijensa i stalne provere zdravstvenog stanja dostavljača – načela su sigurne dostave hrane. Kako ove principe jedan franšizni sistem primenjuje u praksi?

edukativne usluge | 05.11.2020.

Pravo vreme za škole programiranja

Pandemija koronavirusa je potvrdila koliko nam je IT potreban. Poljski franšizni sistem Coders Lab posvećen je upravo edukaciji IT stručnjaka, a cilj im je da franšizne škole programiranja otvore i na ovim prostorima.

poslovne usluge | 28.10.2020.

Put do globalnog brenda

Šta su poslovni ciljevi ProfitApp-a, koja su tržišta otvorili, kakav profil primalaca franšize traže i šta očekuju u narednim godinama, otkriva franšizni menadžer kompanije Marko Mirović

lepota i fitnes | 28.10.2020.

Ko zna, taj i radi

DepilConcept, franšizni sistem specijalizovan za epilaciju, depilaciju i tretmane fototerapije, otvorio je novi franšizni centar. Ipak, to nije jedina novost – zainteresovanim preduzetnicima sada se nudi i potpuno razrađen posao na lokaciji u Beogradu.

edukativne usluge | 26.10.2020.

Šta se sprema u „Školi brzog čitanja“?

Pored toga što je ove godine uvela novi edukativni program za školarce, „Škola brzog čitanja i mudrog učenja“ planira i da franšiznu mrežu proširi na još dva tržišta.

usluge za individualne klijente | 22.10.2020.

Sport i biznis

Malo je kompanija koje su specijalizovane za izgradnju i rekonstruciju sportskih terena, a još manje onih koje, uz to, daju franšizu. Kompanija Inteko, osim što je jedna od najrespektabilnijih u ovoj oblasti, planira da razvije mrežu franšiznih partnera i tako odgovori na sve veću potražnju za sportskim podlogama.

gastronomija i ugostiteljstvo | 16.10.2020.

Licenca za „dobru hranu“

Fine Food, proizvođač peciva, drugih pekarskih proizvoda i poslastica i vlasnik 12 objekata u Sarajevu u kojima se ti proizvodi prodaju, odnedavno nudi franšizu u regionu, ali i zemljama EU. U svojoj mreži imaju već dve franšizne jedinice.

turizam i hotelijerstvo | 09.10.2020.

Direct Booker ulazi na tržište Italije

Uprkos tome što je pandemija snažno pogodila sektor turizma, franšizni sistem Direct Booker je svoje poslovanje proširio na tržište Italije. Primalac franšize je stari znanac.

gastronomija i ugostiteljstvo | 26.09.2020.

Od fritula do franšize

Priča o „Jeti fritulama“ iz Makarske dobar je primer kako se od malog porodičnog biznisa može napraviti franšiza. Kako se gradio ovaj koncept, šta je potrebno za profitabilno poslovanje i ko bi bili poželjni primaoci franšize?

gastronomija i ugostiteljstvo | 22.09.2020.

Zvezda iz Adriatika na američkom tržištu

Surf'n'Fries, poznat po pomfritu i originalnoj ambalaži, ulazi na jedno od najzahtevnijih tržišta – američko. Kako su tekle pripreme i kakve su realne mogućnosti za razvoj, otkriva Andrija Čolak

gastronomija i ugostiteljstvo | 01.09.2020.

Drugačije potrebe, drugačija misija

Alesandro Lacaroni, primalac master franšize brenda Domino's za tržište Italije, otkriva kako izgleda razvijati mrežu američkih picerija u zemlji koja je – „izmislila“ picu

edukativne usluge | 20.08.2020.

Škola programiranja za novi početak

Šta mogu da očekuju preduzetnici iz ovog regiona koji se odluče za franšizu poljske škole programiranja Coding Giants? Priča Ize Poradovske iz Poljske može biti zgodan primer.

gastronomija i ugostiteljstvo | 17.08.2020.

Stejkhaus restoran, franšiza finih ukusa

Lanac porodičnih restorana iz Letonije Steiku Haoss planira širenje i van granica domaćeg tržišta. Franšiza se nudi i preduzetnicima iz ove regije.

2
3
4
5
sledeći  
poslednji