Za sad smo zadovoljni interesom koji je pobudilo otvaranje Lego Certified Store-a. Ako se takav interes i nastavi, mogli bismo razmisliti i o otvaranju takvih trgovina u drugim gradovima u Hrvatskoj.
Gabor Nađi, direktor kompanije Bravotel
Četvrtak
24.03.2016.
Nakon što je u jesen 2014. otvoren prvi Lego Certified Store u Zagrebu, druga prodavnica ovog danskog brenda otvorena je i u Splitu.
 

Mada je otvaranje najavljeno za kraj prošle godine, zbog kašnjenja početka rada tržnog centra Mall of Split, drugi Lego Certified Store u Hrvatskoj otvoren je početkom marta. Kako smo ranije pisali, partner danskog brenda za tržišta ovog regiona je kompanija Bravotel, deo Bravogroup Holdinga, poreklom iz Mađarske. Radnje koje oni otvaraju gotovo da se ne razlikuju od onih koje danska firma otvara direktno. U odnosu na ostale distributere i prodavce, partnerske radnje imaju niz pogodnosti – počevši od toga što se nove kockice prvo pojavljuju u njima, te se 30 odsto asortimana može kupiti samo u ovim sertifikovanim prodavnicama.

Lego Certified Store u Splitu se prostire na 140 kvadrata, a u prodaji se nalaze i ekskluzivne linije proizvoda „Architecture“i „Technic“ za arhitekte, inženjere, komplet „Star Wars“ za ljubitelje legendarnih Zvezdanih ratova Džordža Lukasa, ali i uobičajeni asortiman.

Hrvatsko tržište je zaslužilo originalne Lego trgovine, a mi smo u Bravotelu prepoznali potencijal i potrebu. Prema nekim dostupnim podacima i istraživanjima, prošle je godine u Hrvatskoj na igračke potrošeno oko 360 miliona kuna, a ove se godine očekuje da bi ta brojka mogla narasti i na oko 400 miliona kuna. Za sad smo zadovoljni interesom koji je pobudilo otvaranje  Lego Certified Store-a, a ako se takav interes i nastavi, mogli bismo razmisliti i o otvaranju takvih trgovina u drugim gradovima u Hrvatskoj – izjavio je za hrvatske medije direktor kompanije Bravotel Gabor Nađi prilikom otvaranja radnje u Splitu.

Kako je on ranije najavio za Franchising.rs, Bravotelgroup Holding namerava da sertifikovane Lego radnje otvori u Beogradu i Ljubljani.


Vesna Lapčić
saradnik