U tržnom centru Westgate u Zagrebu otvorena je i druga JumpingClay akademija
Sreda
14.09.2016.
Da su u JumpingClay-u u Hrvatskoj ovog leta imali pune ruke posla, potvrđuju dosadašnji rezultati razvoja. „Vesela glina“ privlači pažnju i u regionu.
 

Nakon što je sredinom jula otvorena prva JumpingClay akademija u Hrvatskoj, nedavno je u tržnom centru Westgate u Zagrebu otvoren i drugi objekat ovog brenda. Kao što smo već pisali, JumpingClay su prodavnice-radionice, namenjene deci, tinejdžerima i odraslima, u kojima se može kupiti posebna glina ili, pak, pohađati kurs modelovanja i pravljenja raznih figurica. Koncept potiče iz Južne Koreje, a širom sveta se proširio – kroz franšizu.

Na ovaj način je, zapravo, i stigao do ovih prostora. JumpingClay akademije u Zagrebu otvorila je kompanija Mangold, nosilac tzv. „super master franšize“ za Adriatik region (uključujući i Albaniju). Naime, ova hrvatska kompanija poseduje prava ne samo da prodaje single-unit franšize (za jednu akademiju ili prodavnicu), već i master franšize za svako pojedinačno tržište u regionu.

Stiže nam dosta upita iz regiona, što dokazuje koliko je JumpingClay poseban. Sličan program ne postoji, te je samim tim koncept bez konkukurencije – kaže Nediljka Dokozić, direktorka kompanije Mangold.

Uskoro se, kako ona kaže, očekuje otvaranje novih franšiznih objekata, i to van Zagreba. – Iako smo nedavno počeli sa radom, već smo probudili interesovanje preduzetnika i očekujemo da se uskoro otvori JumpingClay akademija u Rijeci, ali i drugi centri – optimistična je Dokozić.

Foto: JumpingClay akademija, Zagreb

JumpingClay franšiza je, kako je ranije objasnila Dokozić, pogodna za gotovo sva mesta, pa i ona od svega pet ili šest hiljada stanovnika, posebno ukoliko nemaju raznovrsnu ponudu za decu. Stoga, ove akademije nije nužno otvarati samo u centru grada ili tržnim centrima, već i u kvartovima u kojima živi mnogo parova sa decom. Upravo je prvi objekat u Hrvatskoj otvoren u stambenom kvartu Špansko u Zagrebu.

Posebnost ovog sistema ne ogleda se samo u zanimljivom konceptu koji objedinjuje prodaju i radionice, već i u tome što je reč o najmekšoj i najlakšoj glini na svetu, koja se ne mrvi, ne lepi za ruke i ne ostavlja fleke – radi se, zapravo, o proizvodu koji je potpuno bezbedan za decu.

JumpingClay franšiza posluje u 40 zemalja širom sveta u kojima radi oko 650 franšiznih jedinica.


Vesna Lapčić
saradnik