Luksuzni brend AccorHotela dolazi u region

„Ovaj kompleks potvrđuje našu želju da razvijamo mrežu AccorHotela i u ovom delu Evrope“, Gilles Clavie, generalni direktor hotelske grupe Orbis
Utorak
14.02.2017.
Poljski Orbis Group, nosilac master franšize najveće evropske hotelske grupacije AccorHotels, ulazi na bosanskohercegovačko tržište – upravo je potpisan ugovor za gradnju hotela MGallery by Sofitel u Tarčinu kod Sarajeva.
 

Kao nosilac master franšize francuskog lanca AccorHotels, poljski Orbis Group je, naime, zadužen za razvoj Accorovih brendova i pronalazak novih franšiznih partnera u čak 16 zemalja Istočne i Srednje Evrope – među njima su i Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija i Srbija. Hotel MGallery by Sofitel Forest Resort & Spa, koji će se graditi u Tarčinu kod Sarajeva, i koji bi prve goste trebalo da primi već u septembru 2017, jedan je od luksuznih brendova francuske grupacije, a potpisivanjem franšiznog ugovora, investitor i primalac franšize hotela postao je Tarcin International Development Company d.o.o.

Odlučili smo se za MGallery by Sofitel jer ovaj brend nudi jedinstven hotelski koncept koji u potpunosti oslikava viziju investitora: luksuzan smeštaj u kombinaciji sa dugo očekivanom fleksibilnošću arhitekture i dizajna enterijera. U isto vreme, privukao nas je i know-how i jaka pozicija AccorHotels brendova – izjavio je Enes Kazazić, predstavnik Tarcin International Development Company.

Ulazak na novo tržište, s novim poslovnim partnerom za Orbis Group predstavlja tek početak razvoja. – Bosna i Hercegovina, kao i celi region Balkana, ima veliki poslovni potencijal. Ovaj kompleks potvrđuje našu želju da razvijamo mrežu AccorHotela i u ovom delu Evrope. Stoga sam i ubeđen da će sledeći ugovor biti potpisan vrlo brzo – kaže Gilles Clavie, generalni direktor hotelske grupe Orbis.

Rizort u Tarčinu će nuditi usluge smeštaja u 55 hotelskih soba, devet zasebnih vila, ugostiteljske usluge, veliki wellness centar s bazenom i fitnesom, kao i konferencijske dvorane. Kompleks će se prostirati na 350.000 kvadratnih metara, u dolini okruženoj s četiri planine, i na petnaestak minuta od sarajevskog aerodroma.

MGallery by Sofitel Forest Resort & Spa naći će se u sistemu rezervacija AccorHotela od proleća 2017. godine.

Zahvaljujući dobroj praksi i standardima preuzetim od našeg partnera, francuske grupe AccorHotels, postali smo jedan od glavnih igrača u hotelskoj industriji u Srednjoj i Istočnoj Evropi – kažu u Orbisu, koji je zadužen za prenos znanja, obuku i podršku novim primaocima franšize.

Osim na matičnom tržištu u Poljskoj, Orbis već posluje u Litvaniji, Letoniji, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Rumuniji, Bugarskoj, Makedoniji i upravlja mrežom od preko 100 hotela. Kako je već istaknuto, nove primaoce franšize, preduzetne ljude i hotelijere koji bi želeli da započnu ili nastave poslovanje pod dobro poznatim AccorHotels brendovima – traže u svim zemljama ovog regiona.