Lepši dom u franšizi

Idealni franšizni partneri kompanije Coincasa su preduzetnici sa iskustvom u maloprodaji ili oblastima koje su povezane sa uređenjem doma
Utorak
20.06.2017.
U Beogradu je otvorena nova franšizna radnja brenda Coincasa. Italijanski brend planira širenje i u drugim zemljama regiona.
 

U beogradskom tržnom centru Big Fashion početkom juna je otvorena druga franšizna prodavnica poznatog italijanskog brenda za uređenje i dekoraciju doma Coincasa. Prva je smeštena u tržnom centru Delta City na Novom Beogradu, a primalac franšize za teritoriju Srbije je kompanija Bio Futura. – Coincasa je proizvođač s dugogodišnjom tradicijom i istinski prepoznatljiv brend u oblasti kućne dekoracije, što je bio jedan od glavnih razloga za uzimanje ove franšize – kažu u Bio Futuri. Dugoročni planovi, poručuju iz ove kompanije, uključuju dalje širenje prodajnog lanca, ali će, za sada, funkcionisati ova dva prodajna mesta.

Širenje i u regionu

Coincasa, inače, svoju maloprodajnu mrežu na matičnom tržištu u Italiji razvija samostalno, dok na drugim tržištima uglavnom nudi franšizu. Kako je najavljeno krajem 2016, italijanska kompanija je zainteresovana da franšizne partnere pronađe i u Hrvatskoj i Sloveniji.

Potencijalnim primaocima franšize se nudi mogućnost da otvore prodavnicu ili, pak, franšizni korner. U prvom slučaju je potreban prostor od 150 do 250 kvadrata, a u drugom 50 do 170 kvadrata na prometnoj lokaciji i u mestima sa više od 30.000 stanovnika.

Kako je ranije izjavila za Franchising portale Patricija Nikodemo, zadužena za razvoj maloprodajne mreže Coincasa, idealni partneri su preduzetnici sa iskustvom u maloprodaji ili oblastima koje su povezane sa uređenjem doma. Naglasila je da primaoci franšize mogu da računaju na njihovu konstantnu podršku – jaku marketinšku kampanju, uvek dostupne artikle i šest godišnjih kolekcija. Za otvaranje prodavnice Coincasa potrebno je izdvojiti 750 evra po kvadratu, od čega je 350 potrebno za uređenje enterijera prodavnice, a 400 za prvo punjenje robom.

Coincasa je samo jedan od brendova italijanske grupe Coin (Gruppo Coin), koja u svom portfelju ima još i modne brendove Luca D’Altieri, JCT& Co, JCT junior, Koan, kao i tri maloprodajna lanca – robne kuće Coin, Excelsior i Eat’s.

Coincasa je osnovana 1962. kao italijanski brend specijalizovan za dekoraciju doma sa sedištem u Veneciji. Danas ima više od 100 prodavnica od kojih su većinom franšize.


Vesna Lapčić
saradnik