LEGO Store stigao u Srbiju

Na gotovo 170 kvadrata, ljubitelji LEGO kockica mogu da pronađu ekskluzivne linije iz bogatog LEGO asortimana
Četvrtak
14.09.2017.
Beograd je dobio specijalizovani LEGO® Store. Partneri danskog brenda ostvarili prve ciljeve za tržišta regiona.
 

Kao što su ranije najavljivali u kompaniji Bravostore, nosiocu licence za LEGO® Store u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji, sertifikovana radnja čuvenih danskih kockica stigla je i u Srbiju. LEGO Store je otvoren na trećem spratu u šoping centru „Rajićeva“. Na gotovo 170 kvadrata, ljubitelji LEGO kockica mogu da pronađu ekskluzivne linije iz bogatog LEGO asortimana: LEGO® Architecture, LEGO® Technic, LEGO® Star Wars™, kao i mnoge druge popularne setove. U ponudi se nalaze i specijalni „Pick-A-Brick“ zid koji omogućava kupovinu kockica na kilogram, kao i „Build-A-Mini“ ugao gde svako može kreirati jedinstvenu LEGO® figuricu.

Vasilis Georgopulos, iz odeljenja marketinga kompanije Bravostore, kaže da su otvaranjem sertifikovane LEGO radnje u Beogradu ostvarili svoje prvobitne planove za tržište regije. – Prvo smo otvorili dve LEGO radnje u Hrvatskoj – u Zagrebu i Splitu, a zatim, u maju 2016. godine u Sloveniji – u Ljubljani, i konačno sada u Beogradu. Odlučili smo se za šoping centar „Rajićeva“ jer se nalazi u centru grada, jer je reč o ekskluzivnom tržnom centru, a smatramo da je LEGO upravo takav brend – kaže Georgopulos za Franchising.rs.

Prema njegovim rečima, razmišljali su o mogućnosti da se LEGO Store otvori i u drugim gradovima u Srbiji, ali da je prevashodni cilj bio pokriti glavne gradove u zemljama za koje drže ekskluzivna prava. – Što se tiče Srbije, primarni cilj je bio Beograd, ali mislim da ima potencijala za širenje mreže. Ne bih nabrajao gradove, međutim, Srbija je zemlja od deset miliona stanovnika i ako smo u Hrvatskoj, koja ima upola manje, već otvorili dve radnje, mislim da je to realno i u Srbiji – kaže Georgopulos.

Poslovanjem u regionu su, kako kaže, jako zadovoljni. – Zaključili smo da ljudi u ovoj regiji, posebno deca, obožavaju LEGO. Mi u svojim radnjama organizujemo i razne tematske događaje. Uskoro ćemo imati događaj u Zagrebu i Ljubljani u vezi sa novim Lego Ninjago filmom – kaže Georgopulos.

Najveća prednost za ekskluzivne partnere danskog brenda je što su ove radnje vrlo slične onima koje otvaraju i Danci direktno. U odnosu na druge prodavnice i distributere LEGO brenda, u LEGO Store-u postoje ekskluzivne linije koje se mogu naći samo u tim radnjama. Pored toga, „Pick-A-Brick“ zid postoji samo u sertifikovanim radnjama. – LEGO se može kupiti svugde, ali kupovina u sertifikovanim LEGO radnjama je specifično iskustvo kupovine za decu. To je, prosto, drugačiji način kupovine LEGO kockica – kaže on.


Vesna Lapčić
saradnik