Nove radnje za nemački brend

U gotovo 50 zemalja KARE imaj više od 200 salona, franšiza i „shop-in-shop“ radnji
Nedelja
29.10.2017.
KARE Design, nemački proizvođač dizajniranog nameštaja, uz pomoć svojih franšiznih partnera širi mrežu u regionu. Novi saloni nedavno su otvoreni u Dubrovniku i Tirani.
 

Povodom otvaranja radnje u Dubrovniku, jedan od osnivača kompanije Peter Šenhofen rekao je da su zadovoljni što je KARE konačno u tom gradu te da stanovnici te regije ne moraju više da idu u Zagreb ili Italiju po njihov nameštaj. Prodavnica u Dubrovniku prostire se na 1.000 m2, a za poslovanje salona zadužena je hrvatska kompanija Meblo Trade, koja je i primalac franšize ovog nemačkog brenda.

KARE je već 35 godina lider u opremanju domova i poslovnih prostora, koji svojim kupcima nudi odličan, uvek neuobičajen i nekonvencionalan nameštaj, dizajniran za individualce. Kad smo moj poslovni partner Jirgen Rajter i ja kao studenti pokretali kompaniju 1981. godine, želeli smo da ponudimo izvanredan i zabavan dizajnerski nameštaj po prihvatljivim cenama – izjavio je Šonhofen prilikom otvaranja.

Osim u Dubrovniku, ovaj nameštaj se može kupiti i u KARE salonima u Splitu i Zagrebu.

Od zemalja ovog regiona, KARE Design prisutan je u Srbiji, gde je primalac franšize kompanija Studio 3 Kompresor, a početkom jeseni prva KARE radnja otvorena je u Tirani, u Albaniji. Franšizni partner za tu zemlju je albanska porodična kompanija, koja ima nekoliko trgovina u trgovačkim centrima u Albaniji.

Naš franšizni partner je, dakle, profesionalni maloprodavac, što daje i snagu našem brendu na tržištu – izjavio je Šenhofen.

Radnja je smeštena na 900 kvadratinih metara, u poslovnom parku koji se nalazi na putu između grada i aerodroma, dok je manji KARE butik smešten u samom centru Tirane.

KARE Design je franšiznu mrežu počeo da širi 1994. godine kada je otvorena prva franšizna radnja nameštaja u Beču. Danas, u gotovo 50 zemalja imaju više od 200 KARE salona, franšiza i „shop-in-shop“ radnji.


Vesna Lapčić
saradnik