U Varšavu po franšizu i savet

Sajam franšiza u Varšavi / Posetioci sajma su uglavnom preduzetnici i vlasnici malih i srednjih preduzeća koji su zainteresovani za kupovinu franšize
Ponedeljak
23.07.2018
Sajam franšiza u Varšavi je najveći i najznačajniji franšizni događaj u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Predstavlja idealnu priliku za upoznavanje s ovim načinom poslovanja, ali i pronalaženje franšiznih partnera.
 

To, međutim, ne važi samo za izvorno poljske franšizne sisteme, koji su, prirodno, i najzastupljeniji na sajmu, već i za franšizne koncepte i brendove iz drugih zemalja sveta, koji imaju ambiciju da pronađu primaoce franšize u Poljskoj i na taj način razviju biznis na tom tržištu. Ove godine, kako najavljuju organizatori, od 18. do 20. oktobra u Palati nauke i kulture biće predstavljeno više od 200 brendova. 

Posetioci sajma su uglavnom preduzetnici i vlasnici malih i srednjih preduzeća koji su zainteresovani za kupovinu franšize. Očekuje se da će sajam i ove godine privući oko 7.000 posetilaca, potencijalnih primalaca franšize. – Sajam franšiza je događaj koji se ne sme zaobići ako tražite franšizne partnere. Dobro je učestvovati i ako želite da se dobro pozicionirate ili održite dobar imidž na tržištu franšiza – ističe jedan od prošlogodišnjih izlagača. 

Sajam, međutim, ne posećuju samo preduzetnici koji već imaju iskustva s franšizingom, već i početnici koji bi da se tek upoznaju sa ovim vidom poslovanja. Zato se u sklopu sajma organizuje niz radionica i konferencija o franšizingu. Stručnjaci iz ove oblasti će svojim savetima pomoći svim zainteresovanim posetiocima – od toga kako da odaberu pravu poslovnu ideju, do toga kako da utvrde i provere šta davalac franšize zaista nudi. 

Gastronomske franšize su, tradicionalno, najzastupljenije na sajmu, a veliku pažnju privlače i trgovački lanci, specijalizovane trgovačke radnje, franšize iz finansijskog sektora, nekretnina i edukacije. Konačan spisak izlagača biće poznat tek u oktobru, a ko je do sada prijavio učešće na sajmu franšiza u Varšavi, možete pratiti na sledećem sajtu: Franchise Expo Warsaw.

Glavni organizator sajma je PROFIT system, najveća konsultantska kuća u oblasti franšizinga u Srednjoj i Istočnoj Evropi, izdavač nekoliko franšiznih časopisa i portala, među kojima je i Franchising.rs.


Tri dana posvećena franšizingu / Sajam franšiza u Varšavi će trajati od 18. do 20. oktobra 2018.
podnikatel roku Murad Al-Katib
N.Bogojević