Novo tržište za Car Foil Shop

Car Foil Shop / Poslovanje pokrenuto i u Hrvatskoj
Petak
17.08.2018.
Car Foil Shop, koncept koji objedinjuje prodaju i ugradnju auto-folija, započeo je poslovanje u Hrvatskoj. Primalac master franšize za Hrvatsku biće ujedno zadužen i za teritoriju Slovenije.
 

Iako je prošlo nešto više od godinu dana otkako smo objavili vest da je Car Foil Shop potpisao franšizni ugovor za teritoriju Hrvatske, te da se ubrzano radi na otvaranju prodavnice u Zagrebu, zvaničan ulazak na to tržište desio se tek nedavno. Naime, kako objašnjava vlasnik koncepta Đorđe Stanković, taj franšizni ugovor nikada nije zaživeo u praksi. Sada se nadaju da su konačno pronašli pravog partnera. – Novi franšizni ugovor smo potpisali sa Andrejom Tomljenovićem, vlasnikom firme Manus Dei, koji je već bio naš dugogodišnji kupac. On je odlučio da poslovanje podigne na viši nivo i počne da se bavi i prodajom folija, budući da je do sada radio samo servis. Prvi kontigent folija je isporučen i time je, praktično, i samo poslovanje u Hrvatskoj započeto. Sedište firme je u Osijeku i Dubrovniku, ali će u početku oni pokrivati čitavu teritoriju Hrvatske – kaže Stanković.

Od novog primaoca se očekuje da u narednom periodu na teritoriji Hrvatske pronađe nove franšizne partnere i razvije mrežu Car Foil Shop servisnih franšiza – poslovnica koje pružaju samo usluge ugradnje folija. – Kada je reč o prodaji folija, konkurencija na tom tržištu nije toliko velika kao u Srbiji zbog čega smatram da napredak može da bude brži. Naš portfolio proizvoda je zaista širok, nudimo, praktično, folije za sve namene, od osnovnih auto-folija do štamparskih, kao i onih koje se koriste za oblaganje nameštaja, enterijera. Car Foil Shop je, između ostalog, generalni zastupnik britanskog proizvođača folija za presvlačenje automobila KPMF i brenda ENFOL, koji u portfoliju ima folije za stakla – kaže Stanković.

Pored Hrvatske, ističe Stanković, firma Manus Dei će biti zadužena i za teritoriju Slovenije.

Car Foil Shop je koncept koji objedinjuje prodaju širokog asortimana folija, ali i ugradnju folija. Posao su godinama razvijali samostalno, da bi od 2016. počeli da šire i franšiznu mrežu. Franšizne partnere imaju još u  Srbiji i Crnoj Gori.


Folije za sve namene / Od osnovnih auto-folija do štamparskih, kao i onih koje se koriste za oblaganje nameštaja, enterijera
Vesna Lapčić
saradnik