Pravila privatnosti

Sreda
01.01.2020.
Pravila za zaštitu privatnosti čitalaca Franchising portala
 
  1. Izdavač portala "Franchising.rs" (u daljnjem tekstu "Portal") je privredno društvo PROFIT franchise services doo, Beograd, sa MB: 20844213 i PIB: 107650257 (u daljnjem tekstu "PROFIT system").
  2. PROFIT system posvećuje posebnu pažnju zaštiti privatnosti korisnika Portala i sigurnosti obrade njihovih ličnih podataka.
  3. PROFIT system ne prikuplja niti obrađuje podatke poslate putem kontakt obrasca u katalogu franšiza. Sve informacije poslate putem kontakt obrazca šalju se, kao e-poruka organizatoru franšiznog sistema iz kataloga franšiza za kojim se uspostavlja kontakt. Takavo lice - subjekt koji primi poslate podatke - će takve podatke upotrebiti za pružanje podataka o poslatom upitu. Slanje bilo kakvih ličnih podataka je dobrovoljno, a subjekt odgovoran za prikupljanje i obradu ličnih podataka je organizator ssistema koji prima podatke iz kontakt obrazca.
  4. PROFIT system prikuplja i obrađuje sledeće podatke o korisnicima Portala:
    • Podaci potrebni za slanje franšiznih ponuda korisnicima koji su se prijavili u registar kandidata (ime i prezime kandidata, telefonski broj ako ga je kandidat dostavio i podaci koji omogućuju filtriranje ponuda - oblast odnosno regija poslovanja, željene delatnosti, investicioni kapacitet, kao i podatak o poslovnom statusu kandidata);
    • Podaci potrebni za slanje newsletter-a (e-pošta);
    • Podaci o korisnicima foruma (e-adresa, IP adresa);
    • Podaci o oglašivačima (podaci o pravnom subjektu, licu koje ga zastupa, kao i podaci kontakt osoba koja predstavljaju oglašivača).
  5. Slanje gore (tačka 4.) navedenih ličnih podataka je dobrovoljno.
  6. Podaci korisnika Portala prikupljaju se i obrađuju samo u svrhe usluga koje Portal pruža i u svrhe naznačene u obrascima za registraciju za određene usluge Portala. Mogu se obrađivati, uz prethodnu saglasnost korisnika Portala, i za legalne poslovne potrebe PROFIT systema, uključujući direktno plasiranje sopstvenih proizvoda i usluga PROFIT systema i pravnih subjekata koji sarađuju sa PROFIT system. Administrator ličnih podataka je PROFIT system.
  7. PROFIT system ne prenosi niti trguje (prodaje ili ustupa) ličnim podatcima korisnika Portala drugim osobama, pravnim subjektima ili institucijama, bez pristanka korisnika. Lični podaci korisnika Portala koje obrađuje PROFIT system mogu biti dostupni isključivo ovlašćenim državnim organima na njihov zahtev i u svrhu njihovog postupka, ili trećim licima ali isključivo na bazi odluke takvih državnih organa.
  8. Korisnik portala u bilo kojem trenutku može da koristi obrazac na adresi franchising.rs/newsletter/unsubscribe/ i da navođenjem svoje e-pošte, proveriti u kojim je uslugama portala registrirovan putem unete e-pošte, kao i da - ako želi - obriše svoje podatke pomoću obrasca. 
  9. Prava korisnika portala u vezi sa njihovim podacima koje su dali na Portalu su sledeća:
    • Pravo na pristup: pravo da dobijete potvrdu o tome obrađuju li se vaši lični podaci, te ako se takvi lični podaci obrađuju, pristup ličnim podacima. Uključuje i pravo na kopiju ličnih podataka koji se obrađuju. 
    • Pravo na ispravke: pravo da tražite korekciju netačnih ličnih podataka. 
    • Pravo na brisanje ("pravo na zaborav"): Pod određenim uslovima, postoji pravo brisanja vaših ličnih podataka odnosno naša obaveza da izbršemo takve lične podatke.
    • Pravo na ograničenje obrade: Pod određenim uslovima, može se tražiti ograničenje obrade vaših ličnih podataka.
    • Pravo na prigovor: Pod određenim uslovima imate pravo na prigovor u bilo kom trenutku na obradu ličnih podataka, iz razloga koji se odnose na vašu konkretnu situaciju ili kada se lični podaci obrađuju u cilju direktnog marketinga te možete tražiti od nas da više ne obrađujemo vaše lične podatke.
    • Pravo na prenosivost podataka.
  10. PROFIT system automatski prikuplja sledeće podatke:
    • statistički podaci koje prikuplja Google Analytics;
    • podaci za remarketing koje su prikupili Google i Facebook;
    • podaci o člancima koje ste pročitali i oglasima koje ste pogledali.
  11. Podaci se automatski prikupljaju pomoću tzv. kolačića (Cookies), tj. datoteka sačuvanih na disku vašeg računara, a kako bi se sadržaji ili reklame prikazivali u skladu sa željama korisnika Portala. Mehanizam kolačića nije namenjen i ne koristi se za pribavljanje ličnih podataka o korisnicima Portala, već se koristi samo za prikupljanje statističkih podataka o ostvarenom internet saobraćaju korisnika Portala. Korisnik može izbrisati kolačiće, što neće uzrokovati nikakve poteškoće u korišćenju portala.
  12. Portal sadrži linkove/veze na druge web stranice. PROFIT system nije odgovoran za politike privatnosti ovih web stranica.
  13. Korisnici portala mogu podneti pitanja i nedoumice u vezi sa politikom privatnosti putem sledeće adrese e-pošte: redakcija@franchising.rs.  
    Kontakt s imenovanim licem za zaštitu podataka moguć je upravo putem navedene e-pošte, kao i putem pošte, korišćenjem zvanične adrese PROFIT system (vidi stranicu Kontakt).
  14. Osobe koje su zaposlene ili sarađuju sa PROFIT system, primaju e-mail korespondenciju koju su poslali korisnici Portala. Primljena i poslata e-pošta čuva se na mail serveru mail.profitsystem.pl kao i u e-mail programima (klijentima) na računarima ili telefonim takvih osoba odnosno zaposlenih ili saradnika PROFIT system. 
  15. U slučaju promena u politikama privatnosti, odgovarajuće izmene svih iznad navedenih pravila biće odmah dostupne na Portalu.

POPULARNO NA FORUMU

Definicija franšizinga

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

5 komentara
poslednji 25.01.2022.
Šta je to franšiza?

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
poslednji 25.01.2022.
Definicija franšizinga

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

5 komentara
poslednji 25.01.2022.
Međusobno poverenje i podrška

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
poslednji 25.01.2022.
Kako izabrati a ne zažaliti?

Da li predlazete da biznis plan radimo sami ili da angazujemo pomoc?

1 komentara
poslednji 30.12.2020.
Vreme je da se dobro promisli i dela

Dobar tekst. Retko gde možemo naći ovoliko detalja za obe strane franšiznog ugovora u kriznim situacijama kao što je ova situacija sa Korona virusom. Predlažem da ovakvih...

1 komentara
poslednji 23.03.2020.
Poljske franšize spremne za izvoz

Tražim respektabilnu Kompaniju koj želi poslovnu saradnju na poslovnom projektu Otvaranje Renta Car Kompanije u Bosni i Hercegovini grad Sarajevo za VIP kupce korisnike...

1 komentara
poslednji 25.08.2016.
Kontakt

Agresivniji povratak na Selo mladih iz grada.u Kovilj.

1 komentara
poslednji 12.05.2015.