Bliži se sajam u Katovicama

Katovice kao centar franšiznog zbivanja / Regionalni sajam franšiza održaće se u Međunarodnom kongresnom centru, a vrata sajma biće otvorena 29. i 30. marta
Ponedeljak
11.03.2019
Četvrti Regionalni sajam franšiza „Ideje za biznis“ održaće se 29. i 30. marta u Katovicama u Poljskoj.
 

Pored velikog Sajma franšiza u Varšavi, koji se tradicionalno održava u oktobru, sajam u Katovicama je jedan od najvažnijih događaja posvećenih franšiznom poslovanju u regionu Srednje i Istočne Evrope – i po broju izlagača i po broju posetilaca. Organizatori najavljuju da će se ove godine predstaviti oko 75 domaćih i međunarodnih izlagača (davalaca franšize), a sajam bi, prema procenama, trebalo da poseti i više od 3.000 ljudi – potencijalnih primalaca franšize, investitora, vlasnika malih i srednjih biznisa koji tek razmišljaju o razvoju franšize.

Iako u Katovicama živi oko 310.000 stanovnika, ovom gradu na jugu Poljske gravitira oko 3,5 miliona ljudi, tako da se svake godine na sajmu pojave i posetioci iz susednih gradova Vroclava, Krakova, Kjelca, Žešova, pa i nešto udaljenijeg Lođa. – Šlezija je vrlo atraktivna regija za nas, gde nameravamo da povećamo broj prodavnica. Iskoristićemo sajam u Katovicama da predstavimo našu ponudu ljudima koje žele da pristupe trgovačkom lancu Žabka, a zainteresovani za franšizu mogu dobiti odgovore na sva pitanja na licu mesta  kaže Sebastian Bjelavski, direktor Odeljenja za razvoj i podršku primaocima franšize u kompaniji Žabka Polska.

Na prednosti ovog sajma ukazuje i Marćin Olesjak, predsednik uprave kompanije Sweet Gallery, vlasnika nekoliko gastronomskih brendova. Razvili smo mrežu za sve naše franšizne koncepte širom Poljske, ali i na inostranim tržištima. Katovice su vrlo atraktivna i poznata destinacija, tako da se do grada lako stiže iz cele južne Poljske, ali i iz Češke, Slovačke i Nemačke. Po pravilu, posetioci sajma franšiza su uvek vrlo zainteresovani za gastronomske brendove, pa ćemo još jednom predstaviti naše koncepte – kaže Olesjak. 

Među izlagačima će ove godine biti i McDonald's, Carrefour, Bank PKO BP, Bank Ochrony Środowiska, Helen Doron, Metrohouse, Biesiadowo, Coffeloffee, Cote Azur, Crazy Piramid Pizza, Lodolandia, Kontigo, Konica Minolta MBR, Magic School, Northgate Logistic, Western Chicken, Western Tortilla, Stava, Tairoll, Toy Planet i drugi.

Tokom dva dana sajma biće organizovani i obrazovni forumi, koje će voditi uspešni preduzetnici i stručnjaci iz Poljske franšizne organizacije. Budući primaoci franšize moći će da nauče šta sve podrazumeva franšizna saradnja, koji su ključni elementi ugovora o franšizi, kako se pravi biznis plan. 

Organizator sajma franšiza „Ideje za biznis“ je kompanija PROFIT system, koja organizuje i sajam franšiza u Varšavi (Franchise EXPO), jedan od najvećih sajmova ove vrste u Evropi, najveći u Srednjoj i Istočnoj Evropi.

Regionalni sajam franšiza „Ideje za biznis“ 

29. i 30. mart 2019.
Međunarodni kongresni centar u Katovicama, Poljska
Radno vreme:
Petak, 29. mart, 9:00-17:00
Subota, 30. mart, 9:00-15:00

Cena ulaznice: 10 zlota (2,3 evra)


Po meri preduzetnika / Preduzetnici koji žele da kupe franšizu, i na taj način pokrenu sopstveni posao, moći će da se direktno susretnu s predstavnicima franšiznih sistema i razgovaraju o uslovima poslovanja kroz franšizing
podnikatel roku Murad Al-Katib
N.Bogojević