Car Foil Shop / Nova franšizna jedinica počeće sa radom početkom oktobra 2019. u Kneževu u Bosni i Hercegovini
Utorak
17.09.2019.
Car Foil Shop, koncept koji objedinjuje prodaju i servis za ugradnju folija, potpisao je ugovor o master franšizi s partnerima iz Kneževa (BiH).
 

Đorđe Stanković, vlasnik koncepta Car Foil Shop, objašnjava da su se u poslednje vreme usmerili na širenje „prodajne franšize“, formata koji podrazumeva samo prodaju folija. Na taj način, kaže Stanković, prirodni partneri su im postali preduzetnici koji se već bave ugradnjom folija – što je slučaj i sa primaocima franšize iz Kneževa u Bosni i Hercegovini. Sa Aleksandrom i Nedeljkom Ćelićem potpisan je, naime, ugovor o master franšizi za Republiku Srpsku s pravom preče kupovine za celu teritoriju Bosne i Hercegovine, objašnjava Stanković. Vrata Car Foil Shop-a u Kneževu će biti otvorena početkom oktobra.

Iz ugla primalaca

Baveći se zatamnjivanjem stakala na automobilima, Nedeljko Ćelić je počeo da se zanima i za oblast stilizovanja i presvlačenja automobila folijama. Pratio je, kako kaže, i firme i majstore koji se bave ovim poslom. – To me je zaintrigiralo. Istraživši, shvatio sam da je na polju ove industrije Car Foil Shop najozbiljnija firma, budući da su zastupnici najpoznatijih brendova folija za Adriatik region. Zato smo želeli da postanemo deo njihove franšizne mreže i da to ime sa ponosom nosimo – priča Nedeljko Ćelić kako su se odlučili da postanu primaoci Car Foil Shop franšize.

Aleksandar i Nedeljko kažu da su imali veliku podršku davaoca franšize tokom pripreme za otvaranje radnje. – Đorđe Stanković i svi ljudi koji stoje rame uz rame sa njim, dali su nam vetar u leđa. Njihova podrška i saradnja od prvog dana su bili na zavidnom nivou, pa stoga nismo ni pomišljali da tražimo dalje poslovne partnere. Car Foil Shop je simbol za najpoznatije brendove folija – KMPF, Solar Screen, TeckWrap, a to opet znači samo visok kvalitet proizvoda i usluga – objašnjava Aleksandar Ćelić.

Inače, Nedeljko se ugradnjom folija na stakla bavi više od tri godine. – Samo presvlačenje automobila i sve finese smo dodatno savladali na obuci u Car Foil-u i, uz kraće uhodavanje, spremni smo da se prihvatimo i najozbiljnijih izazova.Osnovno opredeljenje trenutno jeste auto-program, ali svakako i ostale primene folija. Već imamo iskustva u radu sa staklima na objektima, što nam se učinilo prilično primamljivim delom ove priče – objašnjava Aleksandar.

Aleksandar i Nedeljko smatraju da je ugradnja folija jedan od perspektivnih zanata novijeg doba. – Kada to spojimo sa skoro najstarijom delatnošću – trgovinom, onda sam siguran da je moderno i klasično, koje svi mi nosimo u sebi, dobra kombinacija za današnji trenutak. Siguran sam da ćemo uz monitoring i liderstvo iskusnih kolega iz Beograda ovaj posao postaviti na parabolu koja će imati konstantan rastući trend i da će kao takav dobro da se kotira na prostorima Republike Srpske, odnosno, cele Bosne i Hercegovine. Momenat je dobar, tržište je za sada slobodno, što znači da krećemo loveći dobar vetar i pravi kurs – rekao je Aleksandar Ćelić.

Car Foil Shop razvija franšiznu mrežu i na tržištu Srbije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.


Aleksandar Ćelić, primalac CFS franšize iz Kneževa / Ciljevi – stabilan rast i što bolja pozicija na tržištu Bosne i Hercegovine
Vesna Lapčić
Novinar