Bezbednost u temelju franšize

Spremni za rast / Do sada su franšiznu mrežu razvijali u zemljama engleskog govornog područja – sada su fokusirani na tržišta Evrope, a franšizne partnere traže i u zemljama ovog regiona
Četvrtak
17.12.2020.
Iz Amerike na tržišta ovog regiona stiže Signal 88 Security, franšizni sistem specijalizovan za usluge obezbeđenja. Ko može biti primalac ove franšize?
 

Signal 88 Security posluje na američkom tržištu od 2003. godine. Profilisali su se kao kompanija koja nudi premijum usluge iz oblasti obezbeđenja – osim ugradnje alarmnih sistema, nude se i usluga mobilnog obezbeđenja objekata (uz pomoć motorizovanih patrola), kao i obezbeđenja  manifestacija. Razvoj je krenuo iz Omahe u Nebraski, a danas imaju više od 430 franšiznih poslovnica u Americi, dok od 2008. poslovanje šire i van SAD, takođe po modelu franšizne saradnje s partnerima s lokalnog tržišta. Mrežu partnera do sada su razvili u Kanadi, Velikoj Britaniji, Australiji i Novom Zelandu. Od 2019. godine, Signal 88 je fokusiran na tržišta Evrope, a franšizne partnere traže i u zemljama ovog regiona.

Tražimo, pre svega, primaoca master franšize – lokalnu firmu ili preduzetnika koji bi pod našim brendom i u okviru našeg sistema razvijao posao na lokalnom tržištu. Master bi, stoga, imao zadatak da pronalazi i nove, pojedinačne primaoce franšize, nadgleda razvoj čitave mreže, pruža podršku pojedinačnim partnerima – kažu u ovoj američkoj kompaniji.  

Baš iz tih razloga, primalac master franšize treba da bude preduzetnik s izraženim liderskim veštinama, spreman da izgradi i vodi nacionalnu mrežu primalaca franšize. Prednost će, ističe se dalje, imati preduzetnici s dovoljnim brojem relevantnih poslovnih kontakata s lokalnog tržišta, kao i kandidati koji pokažu zavidno umeće rada s ljudima, budući da će biti zaduženi za regrutaciju, obuku, motivaciju i upravljanje mrežom partnera. – Podrazumeva se, svakako,  da primalac ima i dovoljno kapitala za pokretanje i nesmetano vođenje biznisa – kažu u kompaniji.

Samo za licencu (ulaznu franšiznu naknadu) primalac master franšize bi trebalo da izdvoji od 150 do 200 hiljada dolara. Procenjuje se da dodatnih 50 do 100 hiljada dolara primalac mora da uloži proces pokretanja i uhodavanja posla. Za ovako veliku investiciju, master, pak, može da računa na sveobuhvatnu podršku davaoca franšize, pored već pomenutog ekskluzivnog prava da razvija posao na čitavoj teritoriji države i mogućnosti da dalje prodaje pojedinačne franšize.

Nama, kao davaocu franšize, u interesu je da se mreža koju vodi master na lokalnom tržištu neprestano razvija i raste. Zato puno pažnje posvećujemo prenosu specifičnog poslovnog znanja, posebno u vezi s razvojem franšizne mreže, jer će upravo to biti osnovno zaduženje, ali i najvažniji izvor prihoda za našeg primaoca master franšize – kažu u kompaniji Signal 88 Security.


Sigurnost u imenu upisana / Signal 88 je, zapravo, šifra koju policajci u Omahi koriste da označe da je sve pod kontrolom i da je „situacija bezbedna“