Spremni za Katovice?

Pronađi biznis za sebe / 27. i 28. marta 2020. održaće se peti Regionalni sajam franšiza u Katovicama u Poljskoj
Četvrtak
09.01.2020.
Peti Regionalni sajam franšiza „Ideje za biznis“ održaće se krajem marta u Katovicama u Poljskoj.
 

Poslednjih pet godina, krajem marta, Katovice na jugu Poljske postaju „centar franšiznog zbivanja“, kada se i održava Regionalni sajam franšiza „Ideje za biznis“. U okviru Međunarodnog kongresnog centra, franšizne kompanije će i ove godine predstaviti svoje poslovne koncepte zainteresovanim kandidatima, potencijalnim primaocima franšize i investitorima, a posetioci će moći da se upoznaju s ponudom franšiza tokom 27. i 28. marta 2020.

Pored velikog Sajma franšiza u Varšavi, koji se tradicionalno održava u oktobru, sajam u Katovicama je jedan od najvažnijih događaja posvećenih franšiznom poslovanju u regionu Srednje i Istočne Evrope – i po broju izlagača i po broju posetilaca. Iako u samom gradu živi oko 310.000 stanovnika, Katovicama gravitira oko 3,5 miliona ljudi, tako da se svake godine na sajmu pojave i posetioci iz susednih gradova Vroclava, Krakova, Kjelca, Žešova, pa i nešto udaljenijeg Lođa.  Za oko 75 domaćih i međunarodnih izlagača (davalaca franšize), koliko ih se uobičajeno predstavi na sajmu, ovo je svakako značajan podatak.  

S tačke gledišta davalaca franšize, izuzetno je važno pažljivo odabati  budućeg primaoca franšize. Mi smo primetili da na sajam u Katovice ne dolaze  „slučajni prolaznici“, već vrlo ozbiljni kandidati koji su zainteresovani za saradnju, koji žele da kupe franšizu i tako pokrenu vlastiti biznis – podelila je svoje iskustvo Monika Dombrovska, predsednica Poljske franšizne organizacije i direktorka McDonald's-a u Poljskoj.

Tokom dva dana sajma biće organizovani i obrazovni forumi, koje će voditi uspešni preduzetnici i stručnjaci iz Poljske franšizne organizacije. Budući primaoci franšize moći će da nauče šta sve podrazumeva franšizna saradnja, koji su ključni elementi ugovora o franšizi, kako se pravi biznis plan. Sve to, kako bi bili spremni da donesu možda i najvažniju odluku u životu.

Organizator Regionalnog sajma franšiza „Ideje za biznis“ je kompanija PROFIT system, koja organizuje i sajam franšiza u Varšavi (Franchise EXPO), jedan od najvećih sajmova ove vrste u Evropi, najveći u Srednjoj i Istočnoj Evropi.


Prilika za obe strane / Franšizne kompanije će i ove godine predstaviti svoje poslovne koncepte zainteresovanim kandidatima, potencijalnim primaocima franšize i investitorima