Sajam u Parizu – tek u oktobru

Odlaganje odloženog
Odlaganje odloženog / Sajam franšiza u Parizu će se, zbog aktuelne situacije s epidemijom koronavirusa, održati tek na jesen – od 4. do 7. oktobra 2020.
Utorak
31.03.2020.
Zbog pandemije koronavirusa, Sajam franšiza u Parizu, koji se tradicionalno održava krajem marta, odložen je prvobitno za kraj maja. Nove okolnosti su, međutim, održavanje sajma pomerile za oktobar.
 

Epidemija koronavirusa ne jenjava. Više nije izvesno ni da će se aktivnosti planirane za maj ili jun, uopšte održati. Početkom marta, organizatori Sajma franšiza u Parizu objavili da se manifestacija, zbog svih okolnosti vezanih za epidemiju i mera Vlade Francuske koje se odnose na ograničenje javnih okupljanja, odlaže za maj (24-27. maj). Trenutna situacija, međutim, dovela je u pitanje i ovaj datum održavanja.

Organizatori ističu da bi, u ovom trenutku i pod aktuelnim uslovima strožih mera kretanja i karantina, bilo gotovo nemoguće održati sajam u maju. Svesni novonastale situacije, organizatori sajma, Reed Expositions France i Francuska franšizna federacija, najavljuju da će se sajam održati tek na jesen – od 4. do 7. oktobra 2020.

Manifestacija će se, ipak, odvijati na istom mestu – u paviljonima 2 i 3 kompleksa Porte de Versailles, tako da neće biti izmena u razmeštaju, veličini ili izgledu štandova, navodi se u saopštenju.

Situacija oko epidemije koronavirusa se svakodnevno menja, a mere Vlade Francuske su sve restriktivnije. Održavanje ovako velikog događaja, kao što je Franchise Expo Paris, pod trenutnim okolnostima, za naše klijente, partnere i zaposlene, više nije moguće – kaže Mišel Filzi, predsednik organizacije Reed Expositions France.

Organizatori kažu da će biti na raspolaganju i da će o svemu blagovremeno obaveštavati svoje klijente i partnere kako bi se pripremili za 39. izdanje Sajma franšiza u oktobru.

Franchise Expo Paris najveći je sajam franšiza u Evropi. Svake godine okupi više od 550 izlagača –  davalaca franšize i franšiznih asocijacija, ali i konsultantskih kuća, banaka, advokata... Sajam u proseku poseti 35.000 ljudi, iz svih krajeva sveta.