Vidimo se 2021.

Pandemija ruši planove
Pandemija ruši planove / Sajam franšiza u Parizu je tokom ove godine već dva puta bio odložen
Utorak
29.09.2020.
Zbog pandemije koronavirusa, održavanje najvećeg evropskog franšiznog sajma – Sajma franšiza u Parizu – odlaže se za sledeću godinu.
 

Zbog najnovijih epidemioloških mera Ministarstva zdravlja Francuske, organizatori Sajma franšiza u Parizu „Reed Expositions France“ i „Francuska franšizna federacija“ (Fédération française de la franchise) objavili su da se sajam, zakazan za početak oktobra, ipak neće održati ove godine.

Nove mere Vlade Francuske, naime, zabranjuju skupove sa više od 1.000 ljudi, tako da više ne postoje optimalni uslovi za odvijanje ovako velike manifestacije kao što je Sajam franšiza, naglašavaju organizatori. Sajam u Parizu najveći je franšizni sajam u Evropi. Svake godine okupi više od 550 izlagača (davalaca franšize i franšiznih asocijacija, konsultantskih kuća, banaka, advokata), dok ga u proseku poseti više od 35.000 ljudi iz svih krajeva sveta. Tradicionalno se održava krajem marta. Zbog pandemije koronavirusa, do sada je već odložen dva puta – za kraj maja te za početak oktobra.

Konačno odlaganje događaja će biti veliko razočaranje za sve izlagače koji su strpljivo čekali i sve timove koji su mesecima radili na tome da se sajam ipak održi ove godine. Zahvaljujemo se partnerima i svima od 367 izlagača koji su bili spremni da se pojave na ovom 39. izdanju Sajma franšiza u Parizu. Ova situacija je, međutim, jasno pokazala kakav duh solidarnosti vlada u franšiznom sektoru. „Franchise Expo Paris“ i dalje postoji bez obzira na sve: radujemo se vašem dolasku 2021. godine i već radimo na tome da sledeće izdanje bude sjajno – izjavila je Silvi Godi (Sylvie Gaudy), direktorka franšiznog odeljenja u kompaniji „Reed Expositions France“.