Četvrtak
30.09.2021.
Bliži se 19. izdanje najvećeg sajma franšiza u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Varšava će ponovo ugostiti više od 200 kompanija koje su u potrazi za budućim poslovnim partnerima – primaocima franšiza.
 

Palata kulture i nauke u  u Varšavi, tradicionalno mesto održavanja Sajma franšiza, biće otvorena za posetioce od 14. do 16. oktobra. I ove godine, svi zainteresovani za franšizno poslovanje imaće priliku da vide šta se nudi na tržištu i dobiju praktične informacije o svakom od franšiznih sistema.

Najveći franšizni događaj u regionu Srednje i Istočne Evrope raste iz godine u godinu. Povećava se broj kompanija koje dolaze da predstave svoje franšizne ponude potencijalnim partnerima. Ove godine se očekuje više od 200 izlagača.

Za posetioce koji planiraju da uzmu franšizu ovo je, zapravo, idealna prilika da se upoznaju i neposredno razgovaraju s brojnim davaocima franšiza koji traže poslovne partnere ne samo u Poljskoj, već i u drugim zemljama Evrope. Za ta tri dana, posetioci mogu da, pod jednim krovom, uporede konkurenciju, obave na desetine razgovora i saznaju detaljne informacije o konceptima, njihovim planovima, uslovima saradnje i očekivanjima koja imaju od budućih partnera.  

Raznolikost ponude

U sklopu sajma se organizuje i niz radionica i konferencija o franšizingu. Stručnjaci iz ove oblasti svojim savetima i i skustvom mogu pomoći zainteresovanim posetiocima – od toga kako da odaberu pravu poslovnu ideju do toga kako da utvrde i provere šta davalac franšize zaista nudi. Ove godine, specijalni gost Foruma o franšizingu biće Maćej Orloš, novinar i kouč, koji će govoriti o svom poslovnom iskustvu i upravljanju YouTube kanalom.

Brendovi koji se predstavljaju na sajmu dolaze iz različitih branši. Među njima su i edukativni sistemi koji aktivno traže franšizne partnere u Srbiji – Edukido (radionice s LEGO kockicama) i Coding Giants (škola programiranja za decu). Ipak, ove godine će, najviše zbog pandemije, većinu izlagača činiti koncepti koji su fokusirani na razvoj u Poljskoj. Međutim, mnogi od njih neće propustiti priliku da „otvore vrata“ i uvećaju šanse za ulazak na druga tržišta ako naiđu na poželjne i zanimljive kandidate – potencijalne primaoce franšize.

Organizator Sajma franšiza u Varšavi je konsultantska kuća za franšizing PROFIT system i portal Franchising.pl. Više informacija o 19. izdanju sajma možete pronaći ovde.


Edukacija bez granica / Na sajmu će se predstaviti i sistemi koji traže franšizne partnere u Srbiji – među njima su Edukido i Coding Giants