Nagrađene mađarske franšize

Gala veče, Budimpešta, 17. mart 2022. / Predstavnici Mađarske franšizne asocijacije, predstavnici nagrađenih franšiznih sistema i nagrađeni primaoci franšize
Utorak
22.03.2022.
Mađarska franšizna asocijacija organizovala je 17. marta 2022. gala veče na kojoj su dodeljene godišnje nagrade najistaknutijimim franšiznim mrežama i primaocima franšiza.
 

Gala veče koju tradicionalno početkom godine u Budimpešti organizuje Mađarska franšizna asocijacija najvažniji je franšizni događaj na mađarskom tržištu. Ovogodišnje 15. izdanje proteklo je i u znaku značajnog jubileja – Mađarska franšizna asocijacija proslavila je 30 godina rada, a vrhunac večeri bila je tradicionalna dodela nagrada za najistaknutije franšizne mreže i primaoce franšiza. Svake godine, naime, nekoliko desetina franšiznih sistema ulazi u trku u različitim kategorijama, a dodeljuje se deset nagrada – šest za predstavnike franšiznih mreža i četiri za primaoce franšiza.

Franšizna mreža godine

Ove godine, glavna nagrada „Franšizna mreža godine“ pripala je lancu kafeterija Cafe Frei. Ovo je jedini domaći lanac koji pokriva celo mađarsko tržište. Uprkos pandemiji, tokom 2020. otvorena su tri nova lokala, a tokom 2021. još šest kafeterija. Osim u Mađarskoj, Cafe Frei širi mrežu i u Dubaiju, Francuskoj, Rumuniji, Saudijskoj Arabiji, Slovačkoj i Hrvatskoj (Zagreb, Rovinj, Split).

Domaća franšiza s najuspešnijim širenjem u inostranstvu

Nagradu „Domaća franšiza s najuspešnijim širenjem u inostranstvu“ osvojio je Logiscool. Ova škola programiranja osnovana je 2014, za sada ima 151 jedinicu u Mađarskoj, a posebno impresivan je podatak da posluje u još 21 zemlji. Kurseve Logiscool-a pohađalo je više od 130.000 studenata na pet kontinenata sveta. (Foto: 3/11)

Inovativna mreža godine

Nagrada „Inovativna mreža godine“ dodeljena je restoranu Makery. Radi se o prvom svetskom DIY restoranu, a specifičan je po tome što gosti sami pripremaju svoj obrok. Makery, stoga, nije tipičan restoran, već više „društveni događaj“, „iskustvo“, uživanje u pravljenju obroka s prijateljima, porodicom, kolegama... Osim restorana u Budimpešti, Makery postoji i u Bratislavi i Beču. (Foto: 4/11)

Najdinamičnija franšizna mreža

Titula „Najdinamičnije franšizne mreže“ pripala je mreži agencija za nekretnine Immo1. Uprkos pandemiji, Immo1 je za dve godine gotovo udvostručio broj jedinica, tako da sada u Mađarskoj posluje 38 agencija pod ovim brendom. (Foto: 5/11)

Najuspešniji marketing

Nagradu za „Najuspešniji marketing“ dobilo je lanac prodavnica za uređenje doma DIEGO. Osim u Mađarskoj, DIEGO franšiznu mrežu širi u Slovačkoj i Rumuniji i ukupno ima više od 160 prodavnica. Važan deo DIEGO-ove rebranding kampanje je i „Pomažemo Vam da pronađete!“ – reklamni spot s više od 460.000 pregleda na Facebook-u i 560.000 na YouTube-u. (Foto: 6/11)

Internet i onlajn poslovanje

Nagrada za „Internet i onlajn poslovanje“ pripala je mreži apoteka BENU. Tokom 2021. BENU je uspešno redizajnirao svoj veb-sajt i stranicu za onlajn prodaju, najatraktivniju stranicu u ovom sektoru. Do danas je realizovano više od 100.000 narudžbi. Osim usluge pretrage i rezervacije lekova na recept, dostupne u okviru onlajn prodavnice benuveny.hu, mreža je pokrenula i uspešnu suradnju s portalom kifli.hu. (Foto: 7/11)

Najuspešniji primalac franšize

Titulu „Najuspešnijeg primaoca franšize“ poneli su franšizni partneri kompanije Otthon Centrum Sintija Bekene Miler i Antal Beke. Oni su se u leto 2015. pridružili ovoj mreži agencija za nekretnine, otvorivši kancelariju u svojoj stambenoj četvrti u Budimpešti. Tokom proteklih šest godina realizovali su više od 1.000 transakcija vrednih gotovo 25 milijardi forinti (67 miliona evra). (Foto: 8/11)

Multibrend primalac franšize 

Najuspešniji „Multibrend primalac franšize“ za 2021. godinu je franšizna mreža HUNOR COOP Zrt. Naime, ovaj lanac supermarketa postao je primalac franšize mini-pekara Fornetti u novembru 2005. godine. Primenjen je model shop-in-shop-a, gde se pecivo kompanije Fornetti peče i prodaje u okviru COOP marketa, i kako se model pokazao vrlo uspešnim, postao je neodvojivi deo franšizne mreže HUNOR COOP-a, koju danas čini 39 supermarketa. (Foto: 9/11)

Primalac franšize s više jedinica

Najuspešniji „Primalac franšize s više jedinica“ je Gabor Mazi, franšizni partner Duna House-a. Ovoj mreži agencija za nekretnine pridružio se 2011. godine, a od 2018. do sada uspeo je da udvostruči broj svojih jedinica. Trenutno, Gabor Mazi vodi osam kancelarija za nekretnine s više od 70 zaposlenih. (Foto: 10/11)

Mladi primalac franšize

Titula „Najuspešnijeg mladog primaoca franšize“ pripala je ove godine Dori Kuruc, franšiznoj partnerki apoteke BENU. Dora je uzela franšizu 2017. i vodi svoju BENU apoteku u Kiškunfeleđhazi, gradiću od oko 30.000 stanovnika. Uprkos svojoj mladosti, jedna je od najagilnijih i najsavesnijih partnera BENU-a. (Foto: 11/11)

Više informacija možete pronaći na veb-sajtu Mađarske franšizne asocijacije

Fotografije objavljene ljubaznošću Mađarske franšizne asocijacije


Kafeterije osvajaju tržište / Nagrada za Franšiznu mrežu godine pripala je lancu kafeterija Cafe Frei

POPULARNO NA FORUMU

Definicija franšizinga

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

5 komentara
poslednji 25.01.2022.
Šta je to franšiza?

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
poslednji 25.01.2022.
Definicija franšizinga

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

5 komentara
poslednji 25.01.2022.
Međusobno poverenje i podrška

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
poslednji 25.01.2022.
Kako izabrati a ne zažaliti?

Da li predlazete da biznis plan radimo sami ili da angazujemo pomoc?

1 komentara
poslednji 30.12.2020.
Vreme je da se dobro promisli i dela

Dobar tekst. Retko gde možemo naći ovoliko detalja za obe strane franšiznog ugovora u kriznim situacijama kao što je ova situacija sa Korona virusom. Predlažem da ovakvih...

1 komentara
poslednji 23.03.2020.
Poljske franšize spremne za izvoz

Tražim respektabilnu Kompaniju koj želi poslovnu saradnju na poslovnom projektu Otvaranje Renta Car Kompanije u Bosni i Hercegovini grad Sarajevo za VIP kupce korisnike...

1 komentara
poslednji 25.08.2016.
Kontakt

Agresivniji povratak na Selo mladih iz grada.u Kovilj.

1 komentara
poslednji 12.05.2015.