Poliuretanski premaz LINE-X ima sertifikat koji garantuje da je potpuno bezbedan u kontaktu sa hranom i pitkom vodom – samim tim, može da se nanosi na sve vrste materijala (metal, beton, ciglu, drvo, azbest).
Sreda
08.07.2015
Kompanija LINE-X, proizvođač i distributer premaza za zaštitu materijala, traži partnere i u ovom regionu.
 

Američka kompanija LINE-X više od 15 godina proizvodi i distribuira poliuretanske premaze za zaštitu materijala koji su u različitim spektrima upotrebe izloženi štetnim uticajima, mehaničkim i hemijskim. Zahvaljujući razrađenoj mreži distribucije i partnerskih sistema, kompanija je do sada uspostavila više od 500 poslovnica u 48 zemalja sveta. Kompanija, međutim, planira da poslovanje proširi i u zemlje ovog regiona.

Zbog specifičnih hemijskih i fizičkih svojstava poliuretanski premazi LINE-X su podjednako namenjeni upotrebi u vojnom i civilnom sektoru, a kao brz i delotvoran vid zaštite materijala, našli su široku primenu u industriji i građevinarstvu. U automobilskoj industriji se koriste za zaštitu utovarnog prostora, branika i svih površina koje trpe neku vrstu habanja. U vojnoj industriji, da ojačaju oklopne površine vozila, pošto mogu da spreče rasprskavanje materijala u slučaju eksplozije, tj. pritiska od 453kg/m2; u teškoj industriji se koriste u rudnicima za zaštitu mehanizacije i alata; u poljoprivredi, za zaštitu silosa, spremnika za hranu, cisterni za vodu. Pored toga što delotvorno štiti od korozije, abrazija, habanja, LINE-X premazi su visoko otporni na klimatske uticaje, kao i na sve poznate kiseline, baze, rastvarače i vatru, što višestruko povećava vek trajanja materijala.

Poliuretanski premaz LINE-X, pri tom, ima sertifikat koji garantuje da je potpuno bezbedan u kontaktu sa hranom i pitkom vodom, i samim tim, može da se nanosi na sve vrste materijala (metal, beton, ciglu, drvo, azbest). Sve što je potrebno u ovom slučaju je posebna oprema – uređaj za raspršivanje premaza pod visokim pritiskom, koju LINE-X obezbeđuje preko svog partnera – kompanije Graco.

Distribucija poliuretanskih premaza na prvi pogled može da izgleda kao specijalistička oblast, prirodno namenjena preduzetnicima iz branše i osobama s tehničkim obrazovanjem. Kompanija, pak, naglašava da su jedino potrebni preduzetnički duh i spretnost u vođenju posla. Osim toga, LINE-X će svojim partnerima obezbediti stručnu i tehničku podršku, pomoć pri kupovini specijalne opreme, podršku u marketingu i promociji.

Kompanija LINE-X ne naplaćuje nikakve franšizne naknade. Dobit ostvaruje od prodaje tehničke opreme i materijala za premaze, što znači da partner za ulazak u partnerski sistem i pokretanje posla treba da izdvoji oko 47.000 dolara.


Jaroslav Novák Wunderman
Nataša Bogojević
Novinar