Čuveni Marriott i u Sarajevu

Kao destinacija koja ubrzano razvija svoj poslovni potencijal, Sarajevo je bio savršen izbor za gradnju hotela Residence Inn -
Ejmi Mekfirson, predsednica i izvršni direktor kompanije Marriott International u Evropi
(Na slici: budući izgled hotela)
Petak
15.11.2013
U Sarajevu će krajem 2014. godine biti otvorena franšiza američkog hotelskog lanca Marriott International. Gradnja hotela Residence Inn by Marriott je već počela.
 

Poznati američki hotelski lanac Marriott International početkom novembra je potpisao franšizni ugovor sa partnerima iz Bosne i Hercegovine i time potvrdio da će Sarajevo krajem iduće godine dobiti prvi hotel pod brendom Residence Inn by Marriott. Investitor projekta je Društvo za ulaganje u južnu Evropu (SEIC), dok će hotelom upravljati kompanija Interstate Hotels & Resorts. Kao jedini poznati međunarodni brend hotela u Bosni i Hercegovini, Residence Inn u Sarajevu bi trebalo da, kako se navodi u zvaničnom saopštenju, "popuni prazninu u segmentu produženog hotelskog boravka".

Gradnja hotela je počela već krajem avgusta. Objekat je smešten u sarajevskom naselju Čobanija i nalazi se na 20 minuta od aerodroma i atraktivnih lokacija starog dela grada. Hotel će ponuditi 75 kompletno opremljenih jednosobnih, dvosobnih i trosobnih apartmana, s ergonomski dizajniranim radnim prostorom, uslugom besplatnog doručka i vešeraja.

- Odlučili smo da se proširimo i na prostore Istočne Evrope i drago nam je što će prvi hotel biti otvoren u Bosni i Hercegovini - izjavila je Ejmi Mekfirson, predsednica i izvršni direktor kompanije Marriott International u Evropi. - Kao destinacija koja ubrzano razvija svoj poslovni potencijal, Sarajevo je bio savršen izbor za gradnju hotela Residence Inn - dodala je Mekfirson.

Residence Inn je samo jedan od 19 poznatih brendova hotela koji su u vlasništvu američkog lanca Marriott International. Kompanija ima više od 3.800 objekata u 72 zemlje sveta, a samo pod brendom Residence Inn radi više od 600 hotela u SAD-u, Kanadi, Evropi, Bliskom istoku i Centralnoj Americi.

Društvo za ulaganje u južnu Evropu (SEIC) je na području Bosne i Hercegovine angažovan na četiri polja delovanja: tržište nekretninama, biznis konsalting, projekti iz oblasti obnovljive energija i turizma. SEIC čine neke od najvećih finansijskih kompanija i kompanija za nekretnine iz EU i zemalja Persijskog zaliva, kao što su ICD, član grupe Islamske razvojne banke, 3Y Fur Logistic und ProjektBetreuung GmBH, Dallah Al Baraka Holding, Abdullah Al Othaim za nekretnine, Masarat Construction, Annahdah Medical i drugi.


Jaroslav Novák Wunderman
Nataša Bogojević
Novinar