Body Creator

INFORMACIJE O FRANŠIZNOM SISTEMU

OPIS FRANŠIZNOG SISTEMA

Body Creator je osnovan 2001. godine i od početka svog poslovanja propagira holistički pristup problemu prekomerne težine i mršavljenju, tako da je njegova metoda rada potpuno prirodna, originalna, uz osnovni postulat: Sve prirodno i bez gladi.

Metoda Body Creator nije samo metoda mršavljenja već i tzv. weight management program – program rukovođenja i održavanja telesne težine.

Body Creator je svoju uspešnu metodu i know-how podelio s preduzetnicima stvaranjem franšiznog poslovnog modela i prodajom svoje franšize. Radi se o centrima za zdravo mršavljenje i preoblikovanje ženskog tela po posebnoj Thermo slim metodi.

Body Creator je osnovan s unapred zacrtanim planom da svoje poslovanje, nakon provere na tržištu, u pilot- centru u Zagrebu, proširi po celoj Hrvatskoj i regionu – putem  franšizne mreže. S tom misijom, Body Creator je od 2001. do 2004. stvarao temelje poslovanja ispitujući svaki segment svog rada i stvarajući osnovu za franšizni model. Tako je projektovan franšizni poslovni model koji je ponuđen tržištu kao novi uspešni koncept centara za zdravo mršavljenje i preoblikovanje ženskog tela s potpuno prirodnom, holističkom i vrlo efikasnom metodom. Vrlo brzo se pokazalo da je koncept najviše privukao žene koje žele da uđu u preduzetništvo, ali da ne budu prepuštene same sebi, ali i kompanijama i hotelima koje žele da prošire svoj portfelj usluga.

Body Creator metoda mršavljenja bazira se na Thermo-slim učinku, što se prvenstveno odnosi na aktivnu vežbu u termoaktivnom ambijentu, u posebno dizajniranim termo-kapsulama. To znači aktivna vežba na fiziološkoj temperaturi. Metoda je namenjena svima koji smatraju da im treba pomoć pri oblikovanju svog tela.

Poseta Body Creator centru započinje ugovaranjem termina za sveobuhvatnu analizu tela. Ona uključuje kompjuterizovanu antropometrijsku i metaboličku analizu tela te nutricionističko savetovanje. Na osnovu toga i opšteg zdravstvenog stanja pojedine osobe, stručnjaci određuju potpuno personalizovan program. U toku programa pomno se prati fiziološki odgovor organizma svake osobe na tretmane, pa se oni prilagođavaju dobi te zdravstvenim i kondicionim mogućnostima. Upravo zbog toga, važan deo same metode je i pisana garancija dogovorenih rezultata koju svaka osoba dobije nakon analize tela. Ili kraće rečeno: ako nema rezultata, vraća se novac.

Zašto kupiti franšizu Body Creator?

Odgovor na to pitanje leži u činjenici da živimo u vremenu procvata industrije mršavljenja i da taj sektor poslovanja beleži rast, čak i u doba ekonomske krize. Taj rast opravdava nekoliko važnih faktora koji imaju odličan uticaj na posao u ovom sektoru poslovanja:

1. USPON SEKTORA MRŠAVLJENJA

Debljina i stres, kao i njihove posledice koje zauzimaju sve više maha u svetu, postaju okosnica uspona sektora mršavljenja koji se smatra jednim od najperspektivnijih sektora poslovanja. Sve to jer su prevencija i sanacija debljine uslov ne samo za lepotu, već za duži život i kvalitetniji radni vek pojedinca. Po preventivnim akcijama i uspešnosti metode, Body Creator je najpoznatija marka u regionu.

2. POSLOVANJE I U NIŠI KORPORATIVNOG BIZNISA

Korporacije se sve više posvećuju obezbeđivanju tretmana za rekreaciju, opuštanje i mršavljenje za svoje zaposlene kako bi mogli maksimalno da povećaju radne sposobnosti pojedinca, a u isto vreme omoguće velike uštede za preduzeće (manje bolovanja), što pruža velike mogućnosti za poslovanje centra za holističko mršavljenje gde je Body Creator jedna od vodećih marki. 

3. FRANŠIZNI ODNOS-ODRŽIVO PREDUZETNIŠTVO

Franšizno poslovanje iz godinu u godinu sve češće postaje izbor novih preduzetnika. Franšizing se uzima kao održivi i sigurniji ulazak u preduzetništvo, s obzirom na know-how, iskustvo, obuku i stalno savetovanje koje daje davalac franšize.

I tu je Body Creator jedini hrvatski brend iz wellness sektora koji se širi putem prodaje  franšize. Broj od 9 licenciranih partnera i 5 franšiznih te otvaranje drugog centra u Sloveniji, dokaz je uspešnosti ove franšize.

4. ISKUSTVO I KNOW-HOW DAVAOCA FRANŠIZE

Ključ uspeha je veliko lokalno iskustvu i odlično poznavanje tržišta zdravstvenog wellness sektora i franšiznog sektora u Hrvatskoj i regionu. Ono je  pomoglo u kreiranju ove vrlo efikasne franšize koju je lako klonirati na drugo područje, a putem obuke, treninga i stalnog usavršavanja preneti na bilo kojeg kupca franšize.

5. PREDZNANJE I ISKUSTVO U SEKTORU NIJE POTREBNO

Ova franšiza je osmišljena tako da sve osobe, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo, mogu uspešno voditi ovo poslovanje i obezbediti sebi povraćaj investicije u periodu od 12 do 18 meseci.

6. ODLIČNA I PROVERENA METODA MRŠAVLJENJA S KOJOM MOŽETE NAPISMENO GARANTOVATI REZULTATE

Rezultati uspešnosti same Body Creator metode mršavljenja govore sami za sebe o uspešnosti ovog poslovanja. Od 2001. do sada u svim centrima naše klijentkinje su ukupno izgubile oko 55 tona (55.000 kg), što čini oko 385.000 centimetara (385 km) u smanjenju tela. Ovo su rezultati kojima se pridružuje svaki novi primalac franšize kad otvori Body Creator centar u svom gradu.

Šta znači biti primalac franšize/partner Body Creator centra?

Postati pridruženi član Body Creator-a, odnosno, primalac franšize, znači poveriti se grupi iskusnih stručnjaka koji suvereno vladaju svim vidovima ove delatnosti i na taj način uključiti se u privatno preduzetništvo s mnogo većom sigurnošću za uspeh.

Nije potrebno nikakvo predznanje, sve što treba stiče se na vrlo stručno osmišljenoj obuci i treninzima, a služi tome da se istančaju vaše preduzetničke sposobnosti i poveća stručnost vaših zaposlenih i vlasnika koji će raditi u Body Creator-u.

Metodologija rada u centru, organizacija, sposobnost iskorišćavanja svih unutrašnjih potencijala i dobro osmišljena reklama, argumenti su koje konkurencija nema. Body Creator iza sebe ima organizaciju koja će vam pomoći da odaberete najbolje radnike i proizvode, aparaturu koja je osnova metode i koja se ne može kupiti u slobodnoj prodaji.

Termo-kapsule sami proizvodimo i na osnovu vežbanja u njima možemo pismeno da garantujemo dogovorene rezultate.

Stručnjaci Body Creator-a se stalno usavršavaju, kako bi preneli svoje znanje partnerima i kako bi centri Body Creator-a uvek bili korak ispred konkurencije, nudeći klijentima-krajnjim korisnicima centra veliku profesionalnost, efikasnost i kvalitet u izvanrednom ambijentu, a partnerima-primaocima franšize metodu pomoću koje mogu da ostvare svoje preduzetničke snove i obezbede dobru zaradu.

Tretmani mršavljenja i preoblikovanja tela obavljaju se uz pomoć najmodernije tehnologije kako bi se postigli najbolji rezultati za primaoce franšize, a to obezbeđuje kompetitivnu prednost u ovom sektoru poslovanja.

OBUKA I TRENINING PRIMAOCA FRANŠIZE

Obuka primaoca franšize i njegovih radnika je obavezna i sastoji se od usavršavanja u oblasti zdravlja i estetike, tehnikama prodaje i komunikacije, prehrani, korišćenju vremena i slično. Obuka omogućava primaocu franšize da suvereno vlada poslovanjem i da u roku od 12 do 18 meseci povrati uloženi kapital.

 • Know-how
 • Obuka:
  • Teorija I
  • Praktična primena
  • Obuka za operativno poslovanje u franšiznom sistemu I - Teorija
  • Obuka za operativno poslovanje u franšiznom sistemu II - Praktična primena
  • Zakonitosti uspešne prodaje
  • Tretmani, teorija i praksa
  • Izrada marketing plana / korišćenje zajedničke web-stranice
  • Marketing na društvenim mrežama
 • Priručnik za franšizno poslovanje u četiri primerka
 • Master CD - sa svim neophodnim dokumentima
 • Marketinška podrška u materijalima
 • Registracija na zajedničku web-stranicu
 • Registracija vlastite Facebook stranice
 • Podrška za otvaranje prvog centra
 • Maksimalna podrška u procesu pristupanja

Na kraju, ali ništa manje važno za kupce franšize je i činjenica da je Body Creator nosilac Sertifikata evropskog franšiznog kvaliteta, što mu daje dodatni kredibilitet na tržištu franšiza.

Sopstvene poslovnice

1 (u Hrvatskoj)

BROJ FRANŠIZNIH POSLOVNICA

Hrvatska: 5 franšiza + 9 licencnih partnera
Slovenija: 2 franšize + 3 licencna partnera
Albanija: 1 franšiza
Rumunija: 1 franšiza

Slika jedne poslovnice
INFORMACIJE ZA PRIMAOCE FRANŠIZE

PODRŠKA PRIMAOCIMA

Šta nudi franšiza Body Creator: 

 • koncesiju imena, metode, know-how,
 • softver i priručnik za vođenje centra i upotrebu metode
 • mobilnu aplikaciju  
 • vrhunske aparate koji su deo metode
 • obuku i trening zaposlenih i vlasnika u instruktorskom centru u Zagrebu,
 • mentorstvo u prvim danima poslovanja 
 • apsolutnu pomoć u fazi otvaranja centra s mogućnošću izrade detaljnog plana oko njegovog uređenja,
 • priručnike poslovanja s kompletnom formularistikom
 • mentorstvo za pozicioniranje i marketing

OČEKIVANI IZNOS INVESTICIJA

Body Creator ima 3 formata franšize koji se mogu dodatno prilagoditi željama i potrebama kupaca. Ukupno ulaganje

 • MONO FORMAT – 30.000 €
 • MINI FORMAT –    43.000 €
 • OPTIMA FORMAT – 52.000 €
 • Master franšiza za pojedinu zemlju regiona 15.000 € + otvaranje pilot-centra u toj zemlji

OSNOVNI ZAHTEVI SISTEMA

 • Kupac franšize treba da obezbedi prostor u vlasništvu ili najmu na lokaciji koja u blizini ima parking
 • Treba da pohađa obuku zajedno s budućim radnicima
 • Treba da ima dobre veštine komunikacije
 • Prethodno znanje iz ovog sektora poslovanja nije važno

INFORMACIJE O DAVAOCU

CAPACITAS CATENA JDOO

ANINA 80, ZAGREB, HRVATSKA

+385 981697427

lkukec@inet.hr

bodycreator.com

Kontakt osoba za kandidate

mr. sc. Ljiljana Kukec

prof (hrvatski

engleski

italijanski)

SAZNAJTE VIŠE

Popunite donji formular ako želite da dobijete više informacija. Informacije sadržane u obrascu će biti prosleđene direktno Body Creator. Na ekranu ćete dobiti poruku da je upit poslat!

Sadržaj
Ime i prezime *
Mesto *
Telefon *
E-mail *

POGLEDAJTE ČLANKE

NAJČITANIJE

Sve informacije u katalogu potiču od samih organizatora sistema. Pre potpisivanja sporazuma o saradnji, svaki kandidat treba da detaljno proveri ponudu svakog od izlistanih sistema. Redakcija zadržava pravo da i sama proveri informacije sadržane u katalogu. Ako primetite ili primite obaveštenje da je bilo koja informacija u katalogu netačna ili zastarela, molimo vas kontaktirajte nas.

PROFIT franchise services, kao deo PROFIT system grupacije, izdavač Franchising portala, obaveštava čitaoce da ne prikuplja niti obrađuje podatke koji se šalju putem kontakt formulara u katalogu. Svi podaci upisani u kontak formular se automatski šalju, putem e-pošte, organizatoru sistema koji je naveden u katalogu u delu koji se odnosi na informacije o franšiznom sistemu. Organizator sistema koji prima podatke, iste će koristiti da pruža informacije o svom sistemu osobama koje su poslale podatke. Slanje bilo kojeg ličnog podatka je dobrovoljno, a organizator sistema koji prima podatke unesene putem kontakt obrazaca isključivo je entitet odgovoran za prikupljanje i obradu ličnih podataka.