KLIKER IT centar za decu

INFORMACIJE O FRANŠIZNOM SISTEMU

OPIS FRANŠIZNOG SISTEMA

Kliker IT centar za decu osnovan je 2015. godine, od kada organizuje kurseve koji predstavljaju inovativan i interaktivan način učenja osnova kompjuterskog programiranja, robotike i digitalne kreativnosti, nemanjene deci uzrasta od 5 do 18 godina. Programi kurseva su osmišljeni tako da stimulišu kreativnost, maštu, interesovanje za rešavanje problema i osnovne principe programiranja kroz stvaranje vizuelnih, interaktivnih i multimedijalnih aplikacija (igrice, animacije, mobilne aplikacije, sajtovi), kao i kroz programiranje robota i modelovanje i 3D štampu. 

Programi su zaokruženi odgovarajućim skriptama i didaktičkim sredstvima. Nudimo preko deset različitih programa/kurseva, testiranih i više nego dokazanih u praksi, jer ih je do sada prošlo preko 11.000 polaznika u više od 20 gradova Srbije i regiona.

Stvorili smo prepoznatljiv brend i postavili sistem aktivne promocije putem više marketinških i PR kanala. Aktivno učestvujemo i u nekomercijalnim društvenim aktivnostima i projektima, koji za cilj imaju promociju novih tehnologija i motivisanje dece da se u tom pravcu edukuju. Stvorili smo sistem saradnje sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, sa više stranih softverskih kompanija (poput Nordeus-a, Namics-a, Ubisoft-a, Meridian Tech-a, itd.), kao i sa brojnim domaćim organizacijama i IT kompanijama (StartIt, ICT Hub, Novak Đoković Fondacija, Fond B92, Naučno-tehnološki park Zvezdara, itd.).

Tokom sedam godina postojanja, potvrda kvaliteta naših programa došla je  i kroz saradnju sa brojnim institucijama kao što su: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Dečiji kulturni centar Beograda, a takođe i sa više stranih softverskih kompanija (poput Nordeus-a, Namics-a, Ubisoft-a, Meridian Tech-a, itd.), kao i sa brojnim domaćim organizacijama i IT kompanijama (StartIt, ICT Hub, Novak Đoković Fondacija, Fond B92, Naučno-tehnološki park Zvezdara, itd.).

Ono što Kliker izdvaja od ostalih škola jeste kurikulum koji se konstantno unapređuje, uvođenje novih programa relevantnih za potrebe dece i mladih, a u skladu sa njihovim interesovanjima, briga o svakom polazniku, koja proizilazi iz rada u malim grupama (3 do 8 polaznika), kao i prateći materijali za polaznike koji su specijalno izrađeni za naše programe i koji naši polaznici dobijaju besplatno.

Franšiza KLIKER je zaokružena franšiza poslovnog formata, a naši potencijalni partneri su preduzetnici (ili budući preduzetnici - kojima ćemo iskustvom pomoći u procesu registracije) koji mogu da izaberu jedan od dva formata saradnje koja nudimo. Formati se, pre svega, razlikuju u načinu na koji se KLIKER centar organizuje - u namenskom prostoru (učionici) ili u sklopu učionice ili prostora u kojem se već odvija neka druga delatnost (najčešće su to škole i privatni edukativni centri).

KLIKER centar

To je pun format saradnje - kompletan centar za edukaciju kojem je Kliker osnovna edukativna delatnost i koja se odvija u namenskom prostoru, određenom za KLIKER.
Ovaj format podrazumeva sve Kliker standarde, uključujući i vizuelne, odnosno standarde opremanja - centar, a pre svega učionica, moraju biti uređeni u skladu sa našim vizuelnim standardima.

KLIKER corner

Franšizni korner je takav format gde primalac franšize delatnost obavlja u prostoru koji nije namenski, već se u njemu već odvija neka druga delatnost (najčešće su to škole ili prostori gde se odvija neka druga edukativna delatnost). Takvom primaocu franšize Kliker može biti i dodatna edukativna delatnost, ali je i dalje neophodno da bude jedina edukativna delatnost u oblasti IT i programiranja. 
Prostor može biti, primera radi, radna prostorija u sklopu programerske firme (prilagođena za kurseve u popodnevnim časovima) ili učionica u nekoj od postojećih škola/centara (tipa škole engleskog jezika ili neke od intelektualnih veština) ili, pak, učionica u državnim ili privatnim školama (kursevi se odvijaju vikendom ili nakon redovnih časova). Format zato podrazumeva manje stroge standarde vizuelnog identiteta i opremanja, ali su svi ostali standardi istovetni kao i za KLIKER centar.

Kupovinom franšize, u oba formata, primalac Kliker franšize dobija pravo da pruža sve kurseve, s time što su mu u cenu franšize (ulazna naknada) uračunati pravo i obuka za vođenje 5 kurseva koji pokrivaju ceo osnovnoškolki uzrast (tzv. Startni broj kurseva), a za svaki sledeći kurs koji želi da pruža, mora da prođe dodatnu obuku, koja se naplaćuje. Poslovanje se mora započeti pružanjem najmanje 3 kursa, a preporuka je da se sa većim brojem kurseva krene tek kada se uhoda poslovanje.

Primaocima KLIKER franšize KLIKER može biti osnovna, ali i dodatna delatnost.

Poslušajte utiske naših partnera o dosadašnjoj saradnji:

Podgorica - https://www.youtube.com/watch?v=P9PcKMdn6Xg&t=15s
Železnik - https://www.youtube.com/watch?v=E6cDCUrAlN0
Smederevska Palankahttps://www.youtube.com/watch?v=3GQw9vEf-Tw

Sopstvene poslovnice

6 (Beograd)

BROJ FRANŠIZNIH POSLOVNICA

Ukupno: 37

Srbija: 26 centara (Kruševac, Smederevo, Smederevska Palanka, Lazarevac, Niš, Leskovac, Pančevo, Požarevac, Čačak, Paraćin, Ćuprija, Ćićevac, Vrnjačka Banja, Varvarin, Železnik-Beograd, Krnjača-Beograd, Borča-Beograd, Kragujevac, Loznica, Zrenjanin, Novi Sad-Podbara, Novi Sad-Grabovica, Mladenovac, Gornji Milanovac, Zaječar, Užice) 

Bosna i Hercegovina: 2 centra (Sarajevo, Modriča)

Crna Gora: 4 centra (Podgorica, Bar, Nikšić, Tivat)

S. Makedonija: 3 centra (Skoplje, Veles, Ohrid)

Hrvatska: 2 centra (Zagreb, Rijeka)

Slika jedne poslovnice
INFORMACIJE ZA PRIMAOCE FRANŠIZE

PODRŠKA PRIMAOCIMA

 • Pravo na poslovanje pod brendom KLIKER
 • Prenos know-how za uspostavu poslovanja i vođenje poslovanja.
 • Obuka za vođenje poslovanja 
 • Startni broj kurseva - 5 (Scratch start, Scratch 1, AppInventor 1, Python i Web programranje)
 • Obuka za predavače za Startni broj kurseva i pravilnik škole
 • Svaki novi kurs, mimo Startnog broja kurseva, može se dodati po želji, s time da zahteva doobuku za predavače koja se naplaćuje. 
 • Marketing podrška, sa posebnom početnom marketing podrškom (startni marketing na društvenim mrežama uključen je u cenu ulazne naknade).
 • Podrška u toku poslovanja.
 • Ekskluzivnu teritoriju i ugovor na tri godine, sa mogućnošću lakog produženja.

OČEKIVANI IZNOS INVESTICIJA

 • Ulazna naknada: 2.000 do 5.000 EUR (u RSD protivvrednosti) u zavisnosti od veličine teritorije.
  Za vrednost Ulazne naknade dobija se i Startni marketing paket. 
 • Redovna naknada. Naplaćuje se za svaki ciklus kurseva, kao 10% ostvarenih prihoda. ​Ukupne investicije za početak poslovanja (mimo Ulazne naknade) zavise od formata saradnje, kao i opreme kojom partner već raposlaže, i mogu biti u rangu od 2.500 EUR do 4.000 EUR
 • Naknada za svaki novi kurs - trošak obuke - preko Startnog broja kurseva iznosi 200 EUR (u RSD protivvrednosti).

OSNOVNI ZAHTEVI SISTEMA

 • Da bude registrovano pravno lice - preduzetnik ili doo. Ukoliko nije, treba da registruje pravno lice (preporuka: preduzetnik),
 • da prostor uredi po definisanim standardima, shodno odabranom formatu. 

Poželjni partneri za KLIKER Centar su svi preduzetnici ili budući preduzetnici kojima je bliska IT branša (ili delatnost kompatibilna sa tom branšom) ili edukacija generalno.


INFORMACIJE O DAVAOCU

Kliker TECH doo

Zvezdara, Beograd

+381 62 435545

info@klikercentar.rs

klikercentar.rs

Kontakt osoba za kandidate

Miomir Popeskov

SAZNAJTE VIŠE

Popunite donji formular ako želite da dobijete više informacija. Informacije sadržane u obrascu će biti prosleđene direktno KLIKER IT centar za decu. Na ekranu ćete dobiti poruku da je upit poslat!

Sadržaj
Ime i prezime *
Mesto *
Telefon *
E-mail *

POGLEDAJTE ČLANKE

NAJČITANIJE

Sve informacije u katalogu potiču od samih organizatora sistema. Pre potpisivanja sporazuma o saradnji, svaki kandidat treba da detaljno proveri ponudu svakog od izlistanih sistema. Redakcija zadržava pravo da i sama proveri informacije sadržane u katalogu. Ako primetite ili primite obaveštenje da je bilo koja informacija u katalogu netačna ili zastarela, molimo vas kontaktirajte nas.

PROFIT franchise services, kao deo PROFIT system grupacije, izdavač Franchising portala, obaveštava čitaoce da ne prikuplja niti obrađuje podatke koji se šalju putem kontakt formulara u katalogu. Svi podaci upisani u kontak formular se automatski šalju, putem e-pošte, organizatoru sistema koji je naveden u katalogu u delu koji se odnosi na informacije o franšiznom sistemu. Organizator sistema koji prima podatke, iste će koristiti da pruža informacije o svom sistemu osobama koje su poslale podatke. Slanje bilo kojeg ličnog podatka je dobrovoljno, a organizator sistema koji prima podatke unesene putem kontakt obrazaca isključivo je entitet odgovoran za prikupljanje i obradu ličnih podataka.