PREGLED TRŽIŠTA

gastronomija i ugostiteljstvo | 15.12.2012.

Magnet za kupce

Lanac brze hrane Surf’n’Fries bi uskoro mogao da se pojavi na tržištu Srbije, Makedonije i Crne Gore.

gastronomija i ugostiteljstvo | 14.12.2012.

Rakija fest

Šesti Rakija fest se održava 15. i 16. decembra u Belexpo centru. Na njemu će se predstaviti 40 izlagača.

gastronomija i ugostiteljstvo | 11.12.2012.

Hrvatska na listi želja

BON BON, češki lanac prodavnica čokolada vrhunskog kvaliteta, želi i planira da uđe na tržište Hrvatske.

roba široke potrošnje | 11.12.2012.

Od papirića do franšize

Trenutno u Srbiji posluju dva franšizna objekta pod imenom Zla shtek, a interesovanje za širenje franšizne mreže postoji i u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

roba široke potrošnje | 11.12.2012.

Moja radnja

U Srbiji sve više trgovaca počinje da širi mrežu kroz franšize ili partnerske radnje. Biljana Mašić, rukovodilac projekta „Moja radnja“, govori o prednostima za trgovce koji postanu partneri kompanije Metro.

gastronomija i ugostiteljstvo | 10.12.2012.

Skuter za najbrže

Mreže picerija Biesiadowo i Crazy Pyramid Pizza su jedne od najbrže rastućih franšiza na ugostiteljskom tržištu u Poljskoj.

telefoni, kompjuteri, tehnika | 06.12.2012.

Češka: Do kuhinje kroz franšizu

Kompanija Gorenje je u novembru otvorila novi franšizni prodajni salon kuhinja u Karlovim Varima u Češkoj.

roba široke potrošnje | 05.12.2012.

Budućnost u kućnim ljubimcima

Saša Milutinović je, sasvim slučajno, postao vlasnik master franšize švedske kompanije Husse – i nije se pokajao.

finansijske usluge | 05.12.2012.

Rad, rad i samo rad

Sava Mihajlović i njegova supruga Dragana vlasnici su prve franšize u svetu osiguranja u Srbiji.

gastronomija i ugostiteljstvo | 30.11.2012.

U srcu Šumadije Srce

Kuća slatkiša Srce uskoro bi mogla da proširi svoje poslovanje na inostrano tržište, ali kao franšiza.

gastronomija i ugostiteljstvo | 28.11.2012.

Ozbiljan pristup

Sredinom decembra u Beogradu će biti održan Rakia fest, a kako je nedavno sa radom počeo i prvi franšizni Rakia bar „preko bare" - vreme je za razgovor sa Brankom Nešićem, tvorcem koncepta.

gastronomija i ugostiteljstvo | 27.11.2012.

Za sreću treba dvoje

Borko Lazović je prvo bio primalac franšize. Potom je kreirao svoj sistem i postao davalac. Trenutno, posluje kao distributer - girosa; ali i dalje razmišlja o franšizingu kao poslovnom modelu.

gastronomija i ugostiteljstvo | 26.11.2012.

Kafa iz SF-a više nije SF

Nakon više od godinu dana rada, vlasnici lokala San Francisco Coffee House iz Beograda razmišljaju da prošire franšiznu mrežu.

roba široke potrošnje | 20.11.2012.

Vraćaju se Rode

Trgovački lanac Mercator S obogatio je maloprodajnu mrežu sa 48 samostalnih trgovinskih radnji koje će ubuduće poslovati pod brendom Roda

gastronomija i ugostiteljstvo | 19.11.2012.

Novo ime za novo doba

Subotička firma Mini pani u potrazi je za primaocima franšize.

gastronomija i ugostiteljstvo | 14.11.2012.

Tržište diktira uslove

Usled krize menjaju se i franšizni uslovi poslovanja, pa mnoge kompanije odustaju od naplaćivanja ulaznih naknada

gastronomija i ugostiteljstvo | 08.11.2012.

Ćevapi na ceni

„Pink Panter“, ćevabdžinica iz srca Šumadije, otvorila je 5. novembra drugu franšiznu radnju u Novom Sadu. U pripremi su lokali na Zlatiboru, Požarevcu, Somboru i Vrnjačkoj banji.

gastronomija i ugostiteljstvo | 07.11.2012.

Studenti navalite

McDonald’s je 26. oktobra otvorio sedamnaesti restoran u Srbiji – Beograd je dobio još jedan restoran u Bulevaru kralja Aleksandra, a ekspanzija se nastavlja i u narednoj godini.

roba široke potrošnje | 06.11.2012.

Slatka radionica

Nedavno je u beogradskom TC Medaković otvorena deseta franšizna prodavnica kompanije "Vanilica", proizvođača torti i sitnih kolača.

gastronomija i ugostiteljstvo | 03.11.2012.

A svi za!

Strani pivari kažu da je domaće tržište perspektivno, vlasnici domaćih pivnica se slažu, ali ni traga od lanaca pivnica

  prvi
  prethodni
40
41
42
44