Husse Srbije od sada ima primaoca franšize koji će hranu za kućne ljubimce dostavljati na teritoriji Zemuna i Surčina
Četvrtak
16.06.2016.
Husse nastavlja da širi mrežu franšiza u Srbiji. U ovom sistemu sada već posluje osam primalaca franšize.
 

Franšiza brenda Husse, poznatom po kućnoj dostavi visokokvalitetne hrane za pse i mačke, odnedavno radi i na teritoriji Surčina i Zemuna. To je ujedno osma franšiza ovog brenda u Srbiji, a Saša Milutinović, primalac master franšize za ovdašnje tržište, kaže da je izvesno da će se u narednom periodu franšizna mreža proširiti. – Primaoci franšize za Zemun i Surčin su preduzetni ljudi kojima se svideo naš koncept. Kupce koje smo imali na tim teritorijama sada prebacujemo upravo njima, što jeste princip ovog koncepta – kaže Milutinović.

Istina je da, prema njegovim rečima, mnogi još ne znaju da Husse prodajnu mrežu razvija davanjem franšize. I pored toga, mreža se lagano i sigurno širi. – Beograd smo skoro pokrili. U pregovorima smo sa zainteresovanima za prigradske opštine, kao što su Obrenovac i Lazarevac. Postoji još mnogo prostora za širenje franšize, naročito u istočnoj i centralnoj Srbiji, Vojvodini, budući da se pojedinačna franšiza odnosi na teritoriju od 200.000 stanovnika – kaže Milutinović.

On dodaje da svi primaoci imaju podjednaku šansu da zarade te da profit ne zavisi od same teritorije, već od posvećenosti primalaca franšize i lokalnog marketinga. – Da ilustrujem to jednim primerom. Pre nego što smo prodali franšizu za teritoriju Novog Beograda i Čukarice, za koje je zadužen jedan primalac, imali smo svega 30 kupaca u periodu od tri godine. Primalac franšize je za tri i po meseca imao već 170 kupaca. To samo pokazuje koliko su lično zalaganje i usmerenost na lokalno tržište i lokalni marketing bili presudni za poslovanje – objašnjava Milutinović.

On kaže da je pozitivno poslovanje moguće ostvariti za šest meseci, dok se celokupna investicija isplati za godinu dana. – Osnovni rabat na robu iznosi 28 odsto, a može se odobriti i dodatni rabat od 11 odsto. Primalac franšize može da zaradi više nego dobru platu. Od nas dobijaju dobru cenu i kvalitetan proizvod, što je osnova, a svojim angažovanjem određuju koliko će na kraju zarađivati – kaže Milutinović.


Vesna Lapčić
saradnik