Utorak
23.08.2016
Španski modni brend Cortefiel ima više od 470 radnji u 35 zemalja, a odnedavno, ponovo i u glavnom gradu Albanije.
 

Prvog avgusta 2016. ponovo je, naime, otvorena Cortefiel radnja u Tirani, u okviru tržnog centra TEG (Tirana East Gate) – sada pod vođstvom novog franšiznog partnera – kompanije Fashion Group Albania.

Kako ističe španski Grupo Cortefiel, vlasnik Cortefiel brenda, potencijalni primaoci ove modne franšize treba da budu zaljubljenici u brend, sa solidnim iskustvom i znanjem o lokalnom tržištu, finansijski sposobni da otvore nekoliko radnji kako bi osigurali snažan ulazak na tržište. Kao iskusna modna kompanija, koja zastupa i brendove Springfield, Geox, Parfois, Terranova, Golden Point, Okaidi, Mango, Prenatal i Carpisa, albanski Fashion Group se nametnuo kao prirodni franšizni partner i biće nadalje zadužen za razvoj Cortefiel brenda u Albaniji.

Prva kolekcija Cortefiel odeće pojavila se daleke 1945. Danas, kolekcije pod ovim brendom, koje su uglavnom namenjene ženama i muškarcima od 35 do 45 godina, prodaju se na četiri kontinenta – u 35 zemalja posluje čak 475 radnji.

Cortefiel je, međutim, samo jedan od brendova španske grupacije Cortefiel. Poznati su i po modnim markama Springfield, Women'Secret, Pedro del Hierro i lancu outlet radnji Fifty Factory. Imaju više od 1.000 sopstvenih i skoro 600 franšiznih radnji. Prodavnice najčešće otvaraju u velikim tržnim centrima ili prometnim ulicama u centralnim delovima grada. 


podnikatel roku Murad Al-Katib
N.Bogojević