Car Foil franšiza i u Zagrebu

Car Foil Shop širi poslovanje i na tržištu Hrvatske. Prva franšizna prodavnica biće otvorena u Zagrebu.
Petak
07.04.2017.
Car Foil Shop, koncept za prodaju i ugradnju folija za automobile, potpisao je ugovor o otvaranju franšize u Zagrebu.
 

Iako svoju franšiznu mrežu širi tek od prošle godine, Car Foil Shop već posluje na tri tržišta – Srbiji, Sloveniji i uskoro u Hrvatskoj. Franšizni ugovor za otvaranje poslovnice u Zagrebu je potpisan i ubrzano se radi na pripremi za otvaranje prodavnice, ali i servisa, odnosno, kompletnog koncepta. – U početku će ta franšizna jedinica u Zagrebu pokrivati čitavo područje Hrvatske i sve zainteresovane klijente. Cilj nam je svakako da u budućnosti bude više franšiznih jedinica u toj zemlji – objašnjava Đorđe Stanković, vlasnik ovog koncepta.

Primalac franšize u Zagrebu je firma Integra Performance – kompanija koja se bavi auto-mehanikom, tjuningom, čipovanjem i profesionalnom preradom automobila. – Zaposleni u kompaniji su kombinacija energičnih mladih i veoma iskusnih ljudi u svojim strukama, a koji su u automobilskom svetu dugi niz godina. Naš biznis im je jako interesantan i smatrali su da može da bude dobra prilika na hrvatskom tržištu – kaže Stanković.

Čim se završi neophodna obuka montažera i prodavaca i realizuje prvo punjenje radnje robom, franšizni Car Foil Shop će početi sa radom u Zagrebu.

Pre nego što su počeli da se šire kroz franšizu, Car Foil Shop je uradio istraživanje tržišta celog regiona i tada su, zapravo, uočili priliku za ekspanziju. – Ova vrsta biznisa u našem regionu nije razvijena kao u ostatku Evrope. Ipak, kako bolje poznaju tržište Hrvatske, detaljnije ispitivanje tržišta smo prepustili našim partnerima. Došli su do istog zaključka u našoj oblasti folija i stilizovanja automobila konkurencija je slična kao i u ostatku regiona, ali ipak naš koncept širinom asortimana, nizom usluga, i što je najbitnije, savršenim odnosom cena i kvaliteta ima velike mogućnosti za ekspanziju na ovom tržištu – kaže Stanković.


Vesna Lapčić
saradnik