Čuvena aukcijska kuća i u Hrvatskoj

Sotheby’s International Realty mreža trenutno ima više od 20.000 povezanih nezavisnih prodavaca koji rade u oko 880 kancelarija u 66 zemalja i teritorija širom sveta
Četvrtak
27.04.2017.
Kompanija za prodaju luksuznih nekretnina Sotheby’s International Realty Affiliates dala je nedavno franšizu kako bi proširila poslovanje u Istočnoj Evropi. Prve poslovnice su otvorene u Hrvatskoj i Češkoj.
 

Franšizni ugovor između kompanija Sotheby’s International Realty i Porta Stella-Luxury Real Estate potpisan je na 25 godina, a vlasnici kompanije, koja je primalac franšize za ovaj deo Evrope, jesu Marko Pažanin, ujedno i direktor, Pavel Kulajta i Ilona Mančikova. Prva poslovnica, kojom upravlja Marko Pažanin, nalazi se u Splitu, a planirano je da naredna bude otvorena u Dubrovniku i drugim gradovima u Hrvatskoj koji raspolažu luksuznim nekretninama. Kulajta i Mančikova su ranije otvorili i poslovnicu u Pragu.

Tržište luksuznih nekretnina u Hrvatskoj raste i pravo je vreme za ulazak našeg brenda na to tržište – rekao je Filip Vajt, predsednik i izvršni direktor Sotheby’s International Realty Affiliates.

Marko Pažanin kaže da su polaskani što će pomenuti brend širiti u Hrvatskoj. – Naš tim ima više od deset godina iskustva u oblasti finansija i nekretnina, što je u kombinaciji sa Sotheby’s International Realty brendom i dokazanom marketinškom praksom, odličan recept za uspešnu i dugoročnu saradnju – rekao je on.

Sotheby’s International Realty mreža trenutno ima više od 20.000 povezanih nezavisnih prodavaca koji rade u oko 880 kancelarija u 66 zemalja i teritorija širom sveta.

Inače, Sotheby’s je poznata aukcijska kuća koja je osnovana davne 1744. godine. Sotheby’s International Realty je osnovana 1976. sa idejom da poveže najkvalitetnije nekretnine sa prestižnim klijentima u svetu i zapravo predstavlja mrežu nezavisnih kompanija za promet luksuznim nekretninama. Ova kompanija je podružnica Realogy Holdings Corp. koja je listirana na Njujorškoj berzi. U februaru 2004, naime, Realogy je sklopio dugoročno partnerstvo s kompanijom Sotheby’s koji podrazumeva širenje brenda Sotheby’s i razvoj franšiznog sistema.


Vesna Lapčić
saradnik

POPULARNO NA FORUMU