Osim igračaka, u Jumbo prodavnicama se može kupiti i odeća, kućna dekoracija, kancelarijski materijal i sezonski proizvodi.
Utorak
12.12.2017.
Jumbo, grčki lanac prodavnica igračaka, nastavlja da širi franšiznu mrežu na Balkanu, a otvaranje novih jedinica najavljeno je i za 2018.
 

Jumbo u zemljama balkanskog regiona posluje u saradnji sa svojim franšiznim partnerima – kompanijom Veropoulos, koja je zadužena za Makedoniju i Srbiju, i albanskom kompanijom Kid Zone, članicom investicione kompanije Balfin Group, zaduženom za Albaniju, Bosnu i Hercegovinu i teritoriju Kosova.

Kompanija Kid Zone je bila prilično aktivna ove godine te je otvorila nekoliko Jumpo prodavnica na teritorijama za koje je zadužena, a poslednja je otvorena početkom decembra u Banjaluci u Bosni i Hercegovini.

Za narednu godinu je u planu da se u toj zemlji otvore dve nove prodavnice i to u Mostaru i Tuzli.

U decembru je novi Jumbo otvoren i u Beogradu, tako da u Srbiji sada rade četiri prodavnice.

Inače, kompanija Jumbo posluje već tri decenije i uglavnom je svoju mrežu širila otvaranjem sopstvenih prodavnica – u Grčkoj, Kipru, Bugarskoj i Rumuniji. Njen franšizni razvoj zapravo počinje tek 2010. godine kada je potpisan ugovor sa kompanijom Veropoulos za teritoriju Makedonije. Nakon toga, po istom principu, nastavljeno je širenje i u ostalim zemljama balkanskog regiona, gde sada posluje 14 franšiznih radnji. Osim igračaka, u Jumbo prodavnicama se može kupiti i odeća, kućna dekoracija, kancelarijski materijal i sezonski proizvodi.


Vesna Lapčić
saradnik