Na liniji franšiznog razvoja

CCC
CCC / Ukrajina je jedno od retkih tržišta na kojima se poljski brend razvija franšizno
Četvrtak
14.06.2018
CCC, poljski prodavac obuće i kožne galanterije, započinje novu fazu poslovanja u Ukrajini. Za razvoj maloprodajne mreže od sada će biti zadužene dve kompanije.
 

U Ukrajini je do sada razvojem upravljala kompanija CCC Ukraine LLC iz Ljvova, koja je otvorila devet CCC radnji na ovom tržištu – najnoviju, s modernim načinom uređenja i izlaganja, krajem maja u Kijevu, koja je postala i najveći maloprodajni objekat poljskog brenda u Ukrajini. Kako je, međutim, početkom aprila najavljeno, a sredinom maja i potvrđeno, u Ukrajini će maloprodaju od ove godine razvijati i kompanija Adler International, operater lanca CCC franšiznih radnji.

Kako se, naime, navodi u zvaničnom saopštenju, Adler International je prodao 41 CCC radnju u Poljskoj, i to matičnoj kompaniji CCC S.A. Capital Group. Deo novca iz ove transakcije, vredne 16 miliona evra (68,5 miliona zlota), Adler International će iskoristiti za ubrzanje razvoja franšizne mreže u Ukrajini, ističe se u saopštenju. Prema planovima, do 2012. trebalo bi da bude otvoreno 50 novih CCC radnji.

S druge strane, kompanija CCC Ukraine LLC najavila je pak da će do kraja 2018. otvoriti do 15 novih CCC radnji na ukrajinskom tržištu.

CCC, poljski proizvođač i prodavac obuće i kožne galanterije, trenutno posluje u 19 zemalja. Uglavnom je prisutan direktno, dok se franšizno razvija u Estoniji, Litvaniji, Letoniji, Rumuniji i Ukrajini. Samo u Poljskoj ima mrežu od 450 radnji. Od zemalja ovog regiona, svoje radnje obuće CCC je otvorio  u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. Tokom 2018, kompanija je ušla u pregovore za razvoj franšizne mreže u Gruziji i Kazahstanu, a 2019. prve CCC radnje bi trebalo da budu otvorene i na Bliskom istoku. Pored klasične maloprodaje, CCC razvija i onlajn prodaju.


podnikatel roku Murad Al-Katib
N.Bogojević