Na liniji franšiznog razvoja

CCC
CCC / Ukrajina je jedno od retkih tržišta na kojima se poljski brend razvija franšizno
Četvrtak
14.06.2018.
CCC, poljski prodavac obuće i kožne galanterije, započinje novu fazu poslovanja u Ukrajini. Za razvoj maloprodajne mreže od sada će biti zadužene dve kompanije.
 

U Ukrajini je do sada razvojem upravljala kompanija CCC Ukraine LLC iz Ljvova, koja je otvorila devet radnji CCC-a na ovom tržištu – najnoviju, s modernim načinom uređenja i izlaganja, otvorila je krajem maja u Kijevu, a ta radnja je postala i najveći maloprodajni objekat poljskog brenda u Ukrajini. Kako je, međutim, početkom aprila najavljeno, a sredinom maja i potvrđeno, u Ukrajini će maloprodaju od ove godine razvijati i kompanija Adler International, operater franšiznih radnji CCC-a.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, Adler International je prodao 41 radnju u Poljskoj, i to matičnoj kompaniji CCC S.A. Capital Group. Deo novca iz ove transakcije vredne 16 miliona evra (68,5 miliona zlota) Adler International će iskoristiti za ubrzanje razvoja franšizne mreže u Ukrajini, ističe se u saopštenju. Prema planovima, do 2021. trebalo bi da bude otvoreno 50 novih radnji CCC-a.

S druge strane, kompanija CCC Ukraine LLC najavila je pak da će do kraja 2018. otvoriti do 15 novih radnji na ukrajinskom tržištu.

CCC, poljski proizvođač i prodavac obuće i kožne galanterije, trenutno posluje u 19 zemalja. Uglavnom je prisutan direktno, dok se franšizno razvija u Estoniji, Litvaniji, Letoniji, Rumuniji i Ukrajini. Samo u Poljskoj ima mrežu od 450 radnji. Od zemalja ovog regiona, svoje radnje CCC je otvorio  u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. Tokom 2018. kompanija je ušla u pregovore za razvoj franšizne mreže u Gruziji i Kazahstanu, a 2019. prve radnje CCC-a trebalo bi da budu otvorene i na Bliskom istoku. Pored klasične maloprodaje, CCC razvija i onlajn prodaju.