Husse Srbija
Husse Srbija / Potpisivanje ugovora s novim primaocima Husse franšize
Četvrtak
30.08.2018.
Franšiznom sistemu Husse pridružio se novi primalac franšize koji će biti zadužen za beogradske opštine Palilulu i Stari Grad.
 

Saša Milutinović, vlasnik firme Milexim Pet Food, koja je davalac Husse franšize za teritoriju Srbije i Crne Gore, objašnjava da je do sada te dve opštine pokrivao drugi primalac franšize, zadužen, inače, i za opštine Zvezdara i Vračar. Ispostavilo se, međutim, da je posedovanje dve franšizne jedinice suviše „veliki zalogaj“.
I sami smo u početku bili skeptični prema tome da jedan primalac bude zadužen za dve teritorije, to jest, da ima dve franšizne jedinice. Ipak, želeli smo da pokušamo i vidimo kako će to funkcionisati. Kada primalac franšize, međutim, ne može kvalitetno da pokriva obe jedinice, onda se i troškovi poslovanja povećavaju, što nije dobro ni za primaoca ni za sistem. Napravili smo „džentlmenski“ dogovor sa postojećim primaocem franšize, vratili mu deo uloženog novca i na obostrano zadovoljstvo teritoriju Palilule i Starog Grada prepustili novom partneru – objašnjava Milutinović.

Novi članovi franšizne mreže su Goran Papović i njegova supruga Dragana koji planiraju da zajednički razvijaju ovaj posao dostave hrane za pse i mačke švedskog brenda Husse. – Imali smo već iskustva u prodaji, ne ovog tipa, ali nam prodaja nije strana. Osim toga, tragali smo za idejom čime bismo mogli da se bavimo i ulazak u franšizni sistem Husse nam se učinio kao veoma interesantna opcija. S jedne strane, i sami smo zainteresovani za ishranu kućnih ljubimaca, mada, moram priznati, nismo vlasnici ni pasa ni mačaka, već nešto egzotičnijih žvotinja. Bez obzira na to, smatrali smo da nam je ta oblast bliska i da bismo mogli da se time uspešno bavimo – kaže Goran Papović i dodaje da ih je privuklo i to što je Husse firma na dobrom glasu.

Saša Milutinović kaže da mu se konstantno javljaju zainteresovani za nove teritorije i da je trenutno u pregovorima sa nekoliko potencijalnih primalaca franšize. – Ulažemo dosta u marketing, ali u ono što mi smatramo najefikasnijim i najpotrebnijim našim primaocima, a to su izložbe pasa. Leto je bilo radno, bili smo sponzori brojnih izložbi pasa na kojima nam nije bio cilj da prodajemo hranu, već da „jedan na jedan“ razgovaramo sa ljudima i promovišemo Husse kao brend hrane za životinje i kao biznis koncept – objašnjava on i dodaje da se pojavljuju čak i na izložbama na kojima su njihovi primaoci franšize sponzori.

Mi smo svim svojim primaocima podrška i ne želimo da ih prepustimo samima sebi, pogotovo ne na tako značajnim događajima. Naravno, osim kada su dve izložbe u istom danu. Smatramo da im naša podrška i prisustvo znače sve dok se i sami ne uhodaju i steknu iskustvo – kaže Milutinović.

Milutinović dodaje da se već pripremaju i za godišnji skup primalaca master franšize, koji okupi Husse partnere iz celog sveta. Ove godine, skup se održava u septembru u Poljskoj (Plotck), gde će „srpski tim“ imati izlaganje, što je, kako kaže, velika čast koju su zaslužili po dosadašnjim rezultatima. – Tema prezentacije će biti prodaja i marketing i mi ćemo pričati o svojim iskustvima. Priliku će dobiti i naš najbolji primalac franšize koji će objasniti kako je postigao dosadašnje rezultate – kaže Milutinović.


Vesna Lapčić
saradnik