Povratak velikog brenda

RE/MAX
RE/MAX / Prema ovogodišnjoj Listi TOP 500 franšiza, koju priređuje magazin Entrepreneur, RE/MAX je među deset najuspešnijih američkih franšiznih sistema
Sreda
24.10.2018.
Jedna od najvećih franšizinih agencija za promet nekretninama u svetu, američki RE/MAX, nedavno je započeo poslovanje u Srbiji, a cilj je da se mreža poslovnica na ovom tržištu proširi i kroz pojedinačne franšize.
 

O veličini franšiznog sistema RE/MAX, koji dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, govori podatak da mreža broji 7.900 agencija za promet nekretninama širom sveta. Sada je na toj mapi ponovo i Srbija, a primalac master franšize je kompanija Rebeo.

Bili smo u pregovorima sa kompanijom RE/MAX od 2017. godine kada smo se upoznali sa predstavnicima tog franšiznog sistema. Oni su želeli da pokriju i tržište Srbije, jedno od retkih u kojem nisu bili prisutni kada je reč o Evropi. S druge strane, naš motiv je bio da razvijemo novi biznis uz pomoć jakog svetskog brenda. Mislim da je zadovoljstvo obostrano i da će saradnja biti uspešna – kaže Miloš Mavrić iz kompanije Rebeo.

On ističe da je njihov glavni cilj da prošire franšiznu mrežu u Srbiji, tako da svako ko se bavi prometom nekretnina ili, pak, želi da se okuša u tom poslu, jeste potencijalni primalac franšize. – RE/MAX je najprepoznatljiviji brend u svetu prometa nekretninama. Brend omogućava pristup mreži koja broji više od 123.000 agenata u više od 100 zemalja sveta. Osim toga, davalac franšize obezbeđuje konstantnu podršku. Sve zajedno, primaoci franšize i njihovi agenti dobijaju veće mogućnosti za razvoj posla, a ustrojen sistem koji ima dugogodišnju tradiciju za posledicu ima i zadovoljnog klijenta. Upravo je zadovoljan klijent ključ za uspešno poslovanje na tržištu, tako da segmentu odnosa sa klijentima pridajemo značajnu pažnju tokom obuke primaoca franšize. Veoma je važno da imamo profesionalne agente – objašnjava Mavrić. 

On naglašava da je njihov cilj da posluju po Zakonu o prometu nekretninama, ali i da doprinesu da se taj zakon i unapredi. – Opšti utisak je da je tržište nekretnina u Srbiji nije regulisano u dovoljnoj meri. Zato mi pokušavamo da kroz naš sistem uredimo što više detalja da bismo imali zadovoljnog klijenta, a naš klijent može da postane svako ko želi da kupi, proda, izda ili iznajmi nekretninu – kaže Mavrić.

RE/MAX je osnovan 1973. godine, a franšiza je počela da se razvija dve godine kasnije.  Centrala se nalazi u Denveru, u američkoj državi Kolorado.


Vesna Lapčić
saradnik

POPULARNO NA FORUMU