Surf’n’Fries konačno u Beogradu

Najbolja strana pomfrita / Surf'n'Fries je napravio revoluciju tako što je od pomfrita, koji je sastavni deo svake gastronomske ponude, napravio glavno jelo
Ponedeljak
26.08.2019.
Lanac restorana Surf’n’Fries, poznat po pomfritu, neobičnim sosevima i origanalnoj ambalaži, konačno je stigao u Srbiju. Prvi restoran ovog franšiznog lanca otvoren je u Beogradu.
 

Prvi Surf’n’Fries u Srbiji otvoren je na Obilićevom vencu, u centru Beograda. Primalac franšize je firma Darka Mihailovića, iskusnog preduzetnika, koji je već radio u sistemu franšizinga, budući da je dugo godina bio primalac svetskih rent-a-car franšiza. – Međutim, jednom prilikom, dok je boravio u inostranstvu, moj sin je  naišao na Surf’n’Fries. Poslao mi je fotografije i predložio da otvorimo restoran u Beogradu. Kada sam, pretražujući na internetu, saznao da je reč o franšizi, odlučio sam da ga poslušam. Za početak smo uzeli pojedinačnu franšizu za ovaj lokal na Obilićevom vencu, a za dalje ćemo videti, u zavisnosti od poslovanja. Svakako da bi bilo dobro da kroz neko vreme otvorimo još najmanje dva restorana – objašnjava Mihailović.

On snažno veruje u franšizu kao poslovni model. – Nikada ne bih pokretao posao koji nije franšiza i to je jedini razlog zašto sam ponovo ušao u novi biznis. Mnogo je lakše uz standardizovane procese i napisane procedure poslovanja, što dobijate kroz franšiznu saradnju – ističe Mihailović.

Surf’n’Fries je lanac brze hrane koji posluje širom sveta i ima više od 50 restorana. Revoluciju su napravili tako što su od pomfrita, koji je sastavni deo svake gastronomske ponude, napravili glavno jelo. Posebna poslastica su originalni sosevi i praktična ambalaža u kojoj se pomfrit i sosevi služe, tako da se pomfrit može jesti bez problema u hodu, ali i kod kuće ili kancelariji. Iako su krompirići suština ponude ovog lanca, moguće je naručiti i još nekoliko vrsta jela, pileća krilca, pileće medaljone, burgere... Postoji i deo menija namenjen deci.

Surf’n’Fries je u pripremu i prodaju krompirića uveo tri inovacije – posebno sečenje krompira kako bi se dobio pomfrit zaobljenog oblika, što omogućava lakše umakanje u soseve i bolju pripremu, zatim pripremu bez kapi ulja, što pomfrit čini zdravijim, ali podjednako ukusnim, i već spomenutu ambalažu, koja omogućava lako nošenje pomfrita i dva sosa, pa čak i krilaca i medaljona. Ova originalna Surf’n’Fries ambalaža ima, zapravo, status vrhunskog rešenja u kategoriji „on the go“ ambalaže za hranu, i to na svetskom nivou.

Kada je reč o franšizi, postoji nekoliko modela širenja mreže: Surf’n’Fries Store – klasičan fiksni prodajni objekat (kakav je otvoren u Beogradu), zatim Surf’n’Fries Standalone – samostojeći objekat koji se može smestiti u zatvoren prostor kao što su aerodromi ili tržni centri ili, pak, otvoreni šoping molovi, Surf’n’Fries Shop-in-Shop je manji format namenjen manjim zatvorenim prostorima kao što su benzinske pumpe, bioskopi i slično. Osim fiksnih modela, postoje i dve vrste „pokretnih“ Surf’n’Fries objekata: Surf’n’Fries Mobile – objekat u vidu pokretne tezge od svega kvadrat i po i Surf’nFries na točkovima, odnosno, prikolica sa kompletno opremljenom kuhinjom, koja je pogodna za različite manifestacije.

Surf’n’Fries posluje u skoro 20 zemalja širom sveta, a restorane imaju i u zemljama regiona – Hrvatskoj, Slovenij, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini.


Spremno za ljubitelje pomfrita / Prvi Surf’n’Fries u Srbiji otvoren je na Obilićevom vencu, u centru Beograda
Vesna Lapčić
saradnik