Franšiza za tržište luksuznih nekretnina

Sotheby’s stiže u Porto Montenegro
Sotheby’s stiže u Porto Montenegro / Crna Gora je druga zemlja u regionu koju brend Sotheby's želi da predstavi svetskoj javnosti kao dragulj Mediterana
Petak
06.03.2020.
Sotheby’s International Realty, svetski lider na tržištu luksuznih nekretnina, u martu 2020. otvara franšiznu podružnicu u nautičkom naselju Porto Montenegro u Crnoj Gori.
 

Kompanija Sotheby's International Realty Affiliates LLC saopštila je da je Luxury Properties LLC najnoviji član njene globalne mreže i da će odsada delovati kao Montenegro Sotheby's International Realty. Biće to prva franšizna podružnica ovog brenda u Crnoj Gori. Kancelarija bi trebalo da bude otvorena tokom marta 2020. u nedavno završenom BAIA rezidencijalnom krilu hotela Regent u Porto Montenegru.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, za Crnu Goru je ovo velika vest, jer je ona druga u regionu, pored Hrvatske, koju brend Sotheby's želi da predstavi svetskoj javnosti kao „dragulj Mediterana i jednu od najbrže rastućih svetskih turističkih destinacija“. 

Predivna crnogorska obala u potpunosti se uklapa u našu viziju brenda, i zadovoljstvo je promovisati ovu destinaciju, razvijati i valorizovati njene potencijale, ali i otvoriti kancelariju u srcu najcenjenije internacionalne zajednice na Jadranu. Sotheby's International Realty je sinonim za globalno i prvoklasno predstavljanje nekretnina svetskom tržištu i partnerstvo sa njima nam omogućava da prikažemo naše ponude međunarodnom auditorijumu – ističu Hanter Milborn i Niko Laković, franšizni partneri i predstavnici Sotheby’s Montenenegro.

Kompanija će se posebno fokusirati na obalu Crne Gore, uključujući Porto Montenegro, Bokokotorski zaliv i regiju oko Budve, a Sotheby’s International Realty će ponude luksuznih nekretnina iz Crne Gore predstaviti klijentima, kupcima i investitorima na svim svojim poslovnim platformama. 

U mreži kompanije Sotheby’s International Realty trenutno ima više od 22.700 povezanih nezavisnih prodajnih saradnika koji rade u gotovo 1.000 kancelarija u 72 zemlje i teritorije širom sveta.

Sotheby’s je poznata aukcijska kuća koja je osnovana davne 1744. godine, dok je Sotheby’s International Realty osnovan 1976. s idejom da poveže najkvalitetnije nekretnine sa prestižnim klijentima u svetu i predstavlja, zapravo, mrežu nezavisnih kompanija za promet luksuznim nekretninama. Ova kompanija je podružnica Realogy Holdings Corp. koja je listirana na Njujorškoj berzi. U februaru 2004. Realogy je sklopio dugoročno strateško partnerstvo s kompanijom Sotheby’s koje je podrazumevalo širenje brenda Sotheby’s i razvoj franšiznog sistema – mreže pridruženih nezavnisnih podružnica koje samostalno vode svoj biznis, ali uz snažnu podršku kompanije Sotheby's International Realty po pitanju poslovanja, marketinga, obuke, zapošljavanja i razvoja.


Vesna Lapčić
saradnik

POPULARNO NA FORUMU