Kurirska franšiza i u Srbiji

Ponedeljak
13.12.2021.
Poznata kurirska služba Mail Boxes Etc. stiže u Srbiju. Prva poslovnica je otvorena u Beogradu.
 

Mail Boxes Etc. je, zapravo, mnogo više od kuriske službe. To je sistem koji malim, srednjim i velikim preduzećima pruža širok spektar logističkih usluga: od organizacije transporta, pakovanja, slanja, preko prijema pošiljki i povrata, sve do najma poslovne adrese i poštanskih sandučića, štampe, grafičke pripreme i izrade kompletnih reklamnih materijala za klijente.

Kompanija je osnovana 1980. u Sjedinjenim Američkim Državama. U Evropu stiže 1993. kada Italijan Graciano Fioreli kupuje master prava za tu zemlju. Mreža u Italiji se uspešno širila, pa je Fioreli postao i primalac master franšize za Španiju, Nemačku i Austriju. Konačno, porodica Fioreli preko svoje firme MBE Worldwide 2009. otkupljuje prava da franšizu MBE širi u svim zemljama van SAD i Kanade. Danas, ovaj franšizni sistem posluje na 2.800 lokacija širom sveta.

Jedna od njih je nedavno otvorena u Beogradu.

– Oduvek sam želeo da domaćim kupcima ponudim i jednu sjajnu kurirsku uslugu – izjavio je Stefan Šurlan, vlasnik ove franšize u Srbiji.

Dolazak Mail Boxes Etc. kurirske službe ujedno je i velika šansa za mlade i sve koji traže dobar i stabilan posao, jer ova kurirska služba uveliko traži nove franšizere na teritoriji cele zemlje. Uz stabilan i održiv posao iz ove kurirske službe budućim franšizerima se nude i brojne dodatne mogućnosti za napredovanje i rast poslovanja, poručuju čelni ljudi Mail Boxes Etc.-a za Srbiju. Procenjuje se da u Srbiji ima potencijala za još 25 poslovnica.

Izvor: BIZLife