Svetska mreža nekretnina

Century 21 Real Estate LLC je najveća kompanija na svetu u industriji franšiznog poslovanja u oblasti nekretnina u čijem se sistemu nalazi 8.000 nezavisnih agencija u 73 zemlje širom sveta.
Četvrtak
14.02.2013.
Kompanija Century 21 Serbia, primalac master franšize brenda Century 21 za teritoriju Srbije i Crne Gore, planira da udvostruči broj franšiznih agencija u ovoj godini.
 

Željko Kovačević, menadžer za razvoj poslovanja kompanije Century 21 Serbia, kaže da su trenutno u finalnoj fazi dogovora sa dva potencijalna primaoca franšize. - U sistem je trenutno uključeno šest franšiznih agencija. Plan razvoja mreže je da se taj broj u tekućoj godini udvostruči, a kada pričamo samo o Srbiji, da se pored Beograda, uključe i gradovi poput Novog Sada i Kragujevca – kaže Kovačević.

Uprkos krizi koja je snažno pogodila tržište nekretnina u regionu, interesovanje za ulazak u franšizni sistem ove kompanije i dalje postoji. – Trendovi su pozitivni, kako u povećanju broja franšiznih agencija, tako i u rastu tržišnog učešća na teritoriji Srbije, a posebno u Crnoj Gori – kaže Kovačević.

Svaki budući primalac franšize, bilo da je agencija sa velikim iskustvom ili preduzetnik koji tek započinje poslovanje, postaje, prema njegovim rečima, deo najjačeg brenda u oblasti poslovanja sa nekretninama. Century 21 jeste, kako kaže, najveća mreža za preporuku nekretnina na svetu. - Ovaj sistem je kombinacija lokalne poslovne ekspertize u oblasti nekretnina i snažne mreže koja postaje sve jača ulaskom svake nove agencije u Century 21 sistem. Klijentima smo ujedno i najomiljeniji brend – kaže Kovačević.

Jedan od prednosti ulaska u ovaj franšizni sistem, kako ističe Kovačević, jeste i ta što nisu potrebne velike investicije za pokretanje posla. Pored toga, brend je poznat i klijentima koji dolaze iz inostranstva, tako da nemaju bojazan kada je poslovanje u vezi s nekretninama u pitanju. – Primarni cilj kompanije je da animiramo dobre kandidate – kaže Kovačević.

Pored brenda, primaocima franšize, kako kaže Kovačević, obezbeđeni su treninzi i obuke za sve zaposlene menadžere i agente. Oni dobijaju i najsavremeniju tehnologiju, marketinšku i logističku podršku, ali najvažnije od svega je to što na raspolaganju imaju najveću bazu preporuka (ponuda i potražnja nekretnina). – Naš slogan je “u poslu ste za sebe, ali niste sami” – kaže Kovačević.

Century 21 Real Estate LLC je najveća kompanija na svetu u industriji franšiznog poslovanja u oblasti nekretnina. Sistem se sastoji od blizu 8.000 nezavisnih agencija koje se nalaze u 73 zemlje. - Century 21 pruža najbolju uslugu u oblasti poslovanja sa nekretninama, svima koji žele da kupe ili da prodaju svoju nekretninu, bilo gde u svetu – kaže Kovačević.


Vesna Lapčić
saradnik

POPULARNO NA FORUMU