Preuzimanje za jačanje pozicije

Kao i u dosadašnjim integracijama
Kao i u dosadašnjim integracijama / Studenac će zadržati sve prednosti koje imaju kupci i zaposleni lanca Lonia, uz nadogradnju na moderne procese, pogodnosti za zaposlene te ponudu proizvoda i usluga Studenca
Sreda
08.06.2022.
Maloprodajni lanac Studenac preuzeo je lanac Lonia i postao prvi hrvatski trgovački lanac koji u svojoj prodajnoj mreži ima više od 1.000 prodavnica.
 

Maloprodajni lanac Studenac preuzeo je kutinski trgovački lanac Lonia s 300 prodavnica u šest županija i Gradu Zagrebu te s više od 1.400 zaposlenih. Kako su objavili, Studenac je ovim potezom postao prvi hrvatski trgovački lanac koji u svojoj prodajnoj mreži ima više od 1.000 prodavnica, pri čemu je kupcima na usluzi više od 5.500 zaposlenih. Istovremeno, Studenac nastavlja razvoj pokretanjem centra izvrsnosti Studenac Digital za najnaprednije korišćenje analitike i upravljanje podacima, jer je digitalna transformacija strateški smer kompanije za još jedan korak bliže kupcu i povećanje efikasnosti poslovanja.

– S više od 1.000 prodavaonica Studenac je prvi maloprodajni lanac u Hrvatskoj koji je došao do te čarobne brojke. To ujedno znači da smo u posljednje tri godine gotovo utrostručili svoju prodajnu mrežu i sada smo snažno prisutni u gotovo svim županijama diljem Hrvatske i u Zagrebu. Istovremeno, Studenac ima najveći tržišni udio kada govorimo o takozvanom proximity formatu, odnosno, malim prodavaonicama koje su kupcima nadohvat ruke i nude sve ono što im je bitno. No, u Studencu tu nećemo stati. Nastavit ćemo snažno rasti i to daljnjom ubrzanom digitalnom transformacijom poslovanja koristeći naprednu analitiku i upravljanje podacima u novoosnovanom centru izvrsnosti Studenac Digital u sklopu kojeg će nam se u tim pridružiti podatkovni inženjeri i znanstvenici – rekao je Mihal Senčuk, predsednik Uprave Studenca.

Vlasnik ovog lanca je poljski Enterprise Investors fond koji je od 2018. godine do danas u Studenac uložio više od 260 miliona evra, što uključuje ulaganja u razvoj poslovanja, kapitalna ulaganja i akvizicije, koje su same iznosile više od 120 miliona evra. Naime, uz organski rast Studenca, prodajna mreža povećala se za 595 prodavnica zahvaljujući akvizicijama Istarskih supermarketa, Sonika, Bure i u ovoj godini lanaca Pemo, Kordun, Duravit te sada i lanca Lonia.

Prisutnost lanca Lonia u Zagrebu i kontinentalnoj regiji u Studencu su prepoznali kao značajnu prednost za dalji rast kompanije. Stoga odmah počinje poslovna integracija dve kompanije, a uslediće i promena vizuelnog identiteta lanca Lonia i uvođenje brenda Studenac. 

Širenje mreže i putem franšize

Na području Zagreba i okoline, Studenac nudi franšizu bez ulaganja preduzetnicima koji bi želeli da vode sopstvenu Studenac prodavnicu. Zainteresovani bi sklopili ugovor o poslovnoj saradnji na neodređeno vreme, a prodavnicu bi pokrenuli bez potrebnih početnih ulaganja i plaćanja naknada. Od budućih franšiznih partnera se, između ostalog, očekuje da imaju minimalno tri godine iskustva rada u branši te minimalno jednu godinu iskustva rada na rukovodećim pozicijama. Uz sve pogodnosti partnerstva s kompanijom Studenac, primaoci ove franšize dobijaju priliku za natprosečna primanja putem mesečne ostvarene naknade, fleksibilnost u organizaciji rada te mogućnost stvaranja sopstvenog tima.