U rukama eksperta

Preduzetnik Robert Šenfeld osnivač je i direktor RSBC Group, nosioca dve master franšize iz oblasti nekretnina u Češkoj – Century 21 i ABCHI Home Experts.
Utorak
03.06.2014.
Jedna od najpoznatijih američkih franšiza u oblasti posredovanja nekretninama – Century 21 – ima novog primaoca master franšize u Češkoj.
 

Prema pisanju našeg češkog portala Franchising.cz, američka kompanija za posredovanje nekretninama Century 21, posle nešto više od godinu dana, ima novog primaoca master franšize u Češkoj. Čitavo poslovanje, koje uključuje i upravljanje mrežom franšiznih agencija, preuzela je kompanija RSBC Group, koju vodi poznati češki preduzetnik i filantrop Robert Šenfeld.

Ovo će biti treći primalac master franšize za Century 21 u Češkoj, a RSBC Group se, kako kažu, nada da će ovim potezom dodatno ojačati razvoj i širenje sopstvenog poslovanja u oblasti posredovanja nekretninama.

Preuzimanje franšizne mreže kompanije Century 21 može se smatrati delom dugoročne strategije, jer je grupacija time samo dopunila svoje postojeće aktivnosti, koje, između ostalog, uključuju i upravljanje nekolicinom nekretninskih fondova – objašnjava Petr Juza, finansijski direktor grupacije RSBC. Posebno je zanimljivo i to što je RSBC, pored Century 21, primalac još jedne franšize iz oblasti poslovanja sa nekretninama – ABCHI Home Experts, koja se bavi stručnom procenom stanja nekretnina, ali i koncepta Residence Village, koji se bavi uređenjem i renoviranjem nekretnina pre prodaje.

Primarni cilj RSBC grupe biće jačanje poslovanja franšizne mreže. -- Želimo da se fokusiramo na osnovni proizvod u delu tzv. core business-a. Takođe, nameravamo da dovedemo svoje brokere na viši profesionalni nivo. Pored toga, pretpostavljamo da će, zahvaljujući našim ciljnim grupama i mnogobrojnim kontaktima, franšizna mreža Century 21 uskoro biti značajno proširena – dodaje Petr Juza.

Krajem prošle godine, pod franšizom Century 21 u Češkoj su poslovale 52 agencije. S druge strane, kompanija ABCHI Home Experts na češkom tržištu posluje od 2012, a svoje usluge za sada nudi preko sedam franšiznih poslovnica.

Kompanija RSBC Group je osnovana 1998. godine. U početku je bila isključivo fokusirana na poslovanje u oblasti nekretnina, da bi kasnije delatnost proširila i na pružanje finansijskih usluga i menadžment. Grupa je danas usmerena na četiri osnovne oblasti: obnovljivu energiju, upravljanje fondovima i imovinom, investicije i filantropiju.

Pored toga što je osnivač i direktor RSBC grupe, Robert Šenfeld je bio i savetnik češkog ministra pravde za pitanja upravljanja imovinom i investicija u nekretnine (od 2007. do 2009. godine). Osnivač je i mecena Međunarodne škole za muziku i likovne umetnosti (International School of Music and Fine Arts) u Pragu, a poznata revizorska kuća Ernst & Young ga je 2012. proglasila "Preduzetnikom godine za društveno angažovanje" u Češkoj. 


POPULARNO NA FORUMU