Češka: Do kuhinje kroz franšizu

Slovenačka kompanija Gorenje posluje na češkom tržištu već više od 60 godina.
Četvrtak
06.12.2012.
Kompanija Gorenje je u novembru otvorila novi franšizni prodajni salon kuhinja u Karlovim Varima u Češkoj.
 

Gorenje namerava da u decembru otvori i prodajno mesto na ekskluzivnoj lokaciji u Pragu. Kompanija je time ispunila svoj cilj da pokrije celu teritoriju Češke, posebno da bude prisutna u svim većim gradovima. Trenutno, na češkom tržištu posluje 16 Gorenje Studio franšiznih prodavnica, dok su četiri Gorenje Studija u vlasništvu same kompanije. Novootvoreni salon kuhinja u Karlovim Varima je franšiza, kao što će biti i prodavnica koju planiraju da otvore u Pragu.

Planovi za širenje franšizne mreže se odnose i na 2013. godinu.
- Sledeće godine želimo da otvorimo bar još tri prodajna salona kuhinja Gorenje - kaže Regina Netolicka, direktor prodaje za Češku. Prema njenoj izjavi, Gorenje je u potpunosti ispunilo svoj plan prodaje za 2012. godinu. Primetili su i da je svest o brendu porasla. Na češkom tržištu, kuhinje Gorenje po ceni, dizajnu i kvalitetu spadaju u jedan od cenjenijih brendova.

- Cenovna dostupnost je jako važna, i zato nudimo kuhinje i u srednjoj i u višoj cenovnoj klasi. Uspevamo da zadovoljimo ukus svakog kupca, zahvaljujući ponudi različitih i kvalitetnih materijala - dodaje Netolicka.
Kompanija Gorenje je renomirani slovenački proizvođač kućnih aparata. Kuhinje Gorenje nude kompletan asortiman kuhinjskog nameštaja i kuhinjskih aparata.

( Franchising.cz)


POPULARNO NA FORUMU