Plavi slon

INFORMACIJE O FRANŠIZNOM SISTEMU

OPIS FRANŠIZNOG SISTEMA

Glavna poslovna aktivnost izdavačke kuće (Izdavača) Plavi slon je izdavanje "personalizovanih knjiga".

Od 1998. godine do danas izadavačka kuća Plavi slon je izdala 20 originalnih naslova, napisanih i ilustrovanih ekskluzivno za ovaj inovativni koncept. Što se tiraža tiče – svaki od ovih naslova postao je bestseler. Plavi slon je 2001. godine, tako, izdao didaktički alat (igru) nazvanu "Montanice" ("Zaplet") koju su stručnjaci proglasili "izuzetnom igračkom". Prvo audio-izdanje priče HAVRAN TIK objavljeno je 2006. godine – i to kao personalizovana audio-priča. To znači da, uz pomoć kompjuterskog programa, u priču može da se umetne "lik po želji". U bazi postoji 250 imena dečaka i devojčica koji mogu da postanu junaci priče HAVRAN TIK.

Kada je 2006. pokrenut nacionalni projekat za promociju čitanja kod mladih, češki Institut za unapređivanje obrazovanja, kao i Ministarstvo za obrazovanje, mlade i sport, ocenili su projekat Plavi slon kao najstimulativniji način promocije čitanja. Od 2010. izdavač angažuje i neafirmisane autore i ilustratore, koji su uključeni u projekat kako bi i sami promovisali čitanje. Cilj je bio da dopru do mladih čitalaca i ukažu im na magiju pisane reči.

Vođenje izdavačke kuće Plavi slon je uređeno po franšiznom modelu. Svako ko ispuni potrebne uslove, može da postane nosilac licence (franšize) i pridruži se rastu i poslovanju izdavača. Trenutno, izdavačke kuće (franšize) postoje u Češkoj, Poljskoj i Slovačkoj.

Plavi slon je na tržištu Češke prisutan već 16 godina, ali nastavlja da razvija prodajnu mrežu i mrežu svojih partnera. Snažan naglasak je stavljen na poseban pristup postojećim ili potencijalnim partnerima (primaocima franšize). Ne smemo zaboraviti da, pored osnovne delatnosti, jedan od najbitnijih zadataka partnera je da učestvuje u jedinstvenom projektu – podsticanju čitanja kod mladih. Zahvaljujući iskustvu sa projektima na nacionlanom nivou i različitim modelima saradnje, garantujemo da ćemo sa partnerima uvek pronaći odgovarajući oblik saradnje – prihvatljiv za obe strane.

Sopstvene poslovnice

1 (Opava, Češka)

BROJ FRANŠIZNIH POSLOVNICA

31 (Češka),  2 (Slovačka), 43 (Poljska) 
Francuska, Velika Britanija

Slika jedne poslovnice
INFORMACIJE ZA PRIMAOCE FRANŠIZE

PODRŠKA PRIMAOCIMA

 • Know-how potreban za štampanje i koričenje personalizovanih knjiga, te njihovu prezentaciju i promociju; 
 • Snabdevanje materijalom (prazne knjige spremne za personalizaciju) 
 • Neophodna tehnologija za izradu personalizovanih knjiga (kupac uvek dobija željenu knjigu, vrhunskog kvaliteta)
 • Marketinška podrška 
 • Promotivni materijali
 • Podrška i savetovanje

OČEKIVANI IZNOS INVESTICIJA

 • Ulazna naknada za Master franšizu: od 4-6.000 EUR (zavisno od zemlje). Uključuje određeni broj paketa (paket čini materijal neophodan za izradu personalizovane knjige - korice i ilustracije).
 • Startne investicije podrazumevaju troškove prevođenja i IT opremu (računar i laserski štampač)
 • Obavezna nabavka paketa od Davaoca franšize

OSNOVNI ZAHTEVI SISTEMA

Saradnja sa nama ne iziskuje posebna znanja ni prethodno iskustvo, niti zahteva visoke investicije - cilj nam je da poslovanje učinimo jednostavnim, kako bi fokus bio na uspehu koncepta. Od vas očekujemo da  

 • uz pružanje naše tehničke podrške u štampi i koričenju personalizovanih knjiga, postupate po instrukcijama koje ćemo dati kao davalac franšize;
 • sarađujete sa našim ovlašćenim licima u svim aspektima poslovanja - tehničkim, marketinškim, savetodavnim...

Kakve kandidate tražimo?

 • Partnera koji veruje i poštuje pisanu reč i veruje da kroz personalizovane knjige zajedno pomažemo deci da otkriju magiju tih reči;
 • Partnera koji je samouveren i želi i može da uspe na tržištu.

INFORMACIJE O DAVAOCU

MODRÝ SLON s.r.o.

Nám. Osvoboditelů 6/7, 746 01 Opava, Češka

mhalfar@profitsystem.cz

modryslon.cz

Kontakt osoba za kandidate

Marek Halfar (jezici: engleski

poljski

češki)

SAZNAJTE VIŠE

Popunite donji formular ako želite da dobijete više informacija. Informacije sadržane u obrascu će biti prosleđene direktno Plavi slon. Na ekranu ćete dobiti poruku da je upit poslat!

Sadržaj
Ime i prezime *
Mesto *
Telefon *
E-mail *

POGLEDAJTE ČLANKE

NAJČITANIJE

PROFIT franchise services, deo grupacije PROFIT system (PROFIT sp. z.o.o.) kao izdavač Franchising.rs vas obaveštava da ne prikuplja ili obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt (kontakt forme). Sve informacije unešene u kontakt formu šalju se e-mailo-om organizatoru franšiznog (partnerskog) sistema, kako je naveden u Katalogu. Sistem koji prima poslate podatke će ih koristiti za pružanje više informacija o sopstvenom poslovanju. Slanje bilo kojih ličnih podataka je dobrovoljno, a organizator sistema koji prima podatke iz kontakt forme je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu bilo kakvih ličnih podataka.