McDonald’s, otvoren u okviru ritejl parka Shoppi u Borči, jeste 26. restoran ovog lanca u Srbiji
Petak
14.10.2016
Samo tokom ove godine McDonald’s je otvorio tri restorana u Srbiji – poslednji se nalazi u beogradskom naselju Borča.
 

Otvaranje modernih šoping centara svakako olakšava i širenje franšiznih lanaca – tako i lanca brze usluge McDonald’s-a. U Srbiji je otvoren dvadeset i šesti McDonald’s restoran u okviru ritejl parka Shoppi u beogradskom naselju Borča.

U novi restoran investirali smo oko milion evra i obezbedili posao za 40 radnika. Ovo je treći restoran koji smo otvorili ove godine i to znači da imamo stabilno poslovanje, da ulažemo u Srbiju, obezbeđujemo nova radna mesta i nastavljamo da našim posetiocima pružamo vrhunske usluge. Nastavićemo i dalje da se razvijamo i pomažemo domaću privredu – izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s Srbija.

Ovaj McDonald’s restoran prostire se na 422 kvadratna metra, a u okviru njega radi McCafe, SPA, kao i McDrive koji je otvoren 24 sata. Najmlađi gosti mogu da se zabave i u Play Land delu za igru, u bašti restorana. Nastavljen je trend da u restoranima postoji self order kiosk – terminal za poručivanje na kom gost, koristeći ekran osetljiv na dodir, može sam da naruči i karticom plati hranu, ili, pak, da gotovinom plati na posebnoj kasi. I ovaj restoran primenjuje „Made for You“ princip – prilikom poručivanja hrane, naime, osoblje u kuhinji prima porudžbinu putem monitora i u istom trenutku počinje sa pripremom obroka.


Helen Doron franšízant
V. Lapčić