Za gurmane iz severnog i srednjeg Banata:
Franšizni restoran „Dva štapića“ otvoren i u Zrenjaninu
Četvrtak
23.02.2017
„Dva štapića“, domaći lanac restorana kineske kuhinje, dobio je početkom februara drugi franšizni restoran – ovoga puta u Zrenjaninu, u okviru Aviv parka.
 

Jelena Savčić, izvršna direktorka „Dva štapića“, kaže da je poseta u prvim danima bila odlična. – U Zrenjaninu i okolini nije postojao restoran kineske hrane. „Dva štapića“ su otvorena u okviru ritejl parka, prvog šoping centra takvog tipa u tom regionu. Zrenjaninu gravitira oko 500.000 ljudi iz severnog i srednjeg Banata. Prvih dana restoran je posetilo više od 500 gostiju, a prosečna dnevna poseta u prvih petnaestak dana je oko 370 ljudi, što je jako dobar odziv – kaže Savčić.

Primaoci franšize, koji vode restoran Zrenjaninu, bili su, zapravo, stalni gosti „Dva štapića“, a za ovaj restoran su se odlučili jer im se, kako kaže Savčić, svideo način na koji rade, a i zbog kvaliteta hrane. – Primaoci franšize su već imali iskustvo u ugostiteljstvu, što je, osim razloga koje sam već navela, bilo „zeleno“ svetlo za saradnju – kaže Savčić.

Da podsetimo, franšizni restoran „Dva štapića“ otvoren je i početkom novembra 2016. u Vršcu.

Inače, prvi restoran „Dva štapića“ počeo je sa radom 2005. u Novom Sadu, kao klasičan à la carte restoran kineske kuhinje. Odskočna daska za dalje širenje mreže bilo je, međutim, kada su vlasnici, porodica Savčić, osmislili po formatu manji restoran, u kojem se služi unapred pripremljena hrana izložena u vitrinama. To im je omogućilo da pruže isti kvalitet hrane uz bržu uslugu. Do sada su otvorili četiri ovakva restorana – jedan u Novom Sadu, tri u Beogradu. – Trenutno pripremamo još jedan format, koji bi uskoro trebalo da počne sa radom i za koji se nadamo da će nam omogućiti brže širenje franšizne mreže – kaže Jelena Savčić.


Helen Doron franšízant
Vesna Lapčić
Novinar