„Ukusne krofne“ u Sarajevu

Cilj nam je da naš franšizni koncept proširimo širom Evrope, a svakako i u zemljama ovog regiona.
Utorak
11.04.2017
Koncept Tasty Donuts & Coffee osnovan je pre pet godina, a franšizni lokali već posluju na pet tržišta – odnedavno i u Sarajevu.
 

Kevin Šindler i Kris Ledesma su 2012. u Frankfurtu na Majni osnovali kompaniju Tasty Gastro, koja je vlasnik i davalac franšize brenda Tasty Donuts&Coffee. Trenutno posluju na pet tržišta – Nemačkoj, Austriji, Holandiji, Slovačkoj i, odnedavno, u Bosni i Hercegovini.

Koncept je prepoznatljiv, kako i samo ime kaže, po prodaji krofni i kafe. – U našoj ponudi se nalazi 30 vrsta punjenih i nepunjenih krofni koje se ručno prave svaki dan. Po tome se i razlikujemo od drugih koncepata. Uz to, u ponudi imamo i kafu koja nam stiže iz nemačke pržionice i specijalno je pripremljena za nas – kaže za naš portal Sabina Kajzer, direktorka marketinga i internacionalnog razvoja.

Uz krofne i kafu, u Tasty Donuts&Coffee se mogu naručiti smutiji, kao i frape napici različitih ukusa.

Nedavno su otvorili svoju prvu franšiznu radnju u Bosni i Hercegovini i to u Sarajevu. Primaoci franšize su Mirela i Admir Omanović. – Cilj nam je da naš franšizni koncept proširimo širom Evrope, a svakako i u zemljama Adriatik regiona. Zaista vidimo ogroman potencijal za dalju ekspanziju – kaže Kajzer i dodaje da nude pojedinačne (single-unit) franšize za otvaranje jednog lokala ili, pak, franšizu za određeno područje koja podrazumeva otvaranje više lokala.

Tasty Donuts&Coffee u ponudi ima nekoliko različitih opcija po pitanju formata prodajnih jedinica – jedna podrazumeva lokal sa sedećim mestima, druga je koncept „za poneti“, bez mogućnosti sedenja. Osim toga, postoji i koncept mobilne franšize (u vidu pokretnog kamiona), ali i klasične distribucije (prodaja u supermarketima).


Helen Doron franšízant
V. Lapčić
/1/
POGLEDAJTE VIŠE