Novi 5àsec u novom tržnom centru

5àsec danas ima oko 2.000 poslovnica u 35 zemalja
Ponedeljak
24.04.2017.
Franšizni sistem 5àsec za hemijsko čišćenje i negu tekstila otvorio je novu poslovnicu u Beogradu.
 

Primalac master franšize za Adriatik region čuvenog francuskog brenda za negu tekstila 5àsec je kiparska kompanija Dry Cleaning Services. Po ulasku na srpsko tržište (2012), najavili su otvaranje 20 radnji u Srbiji za relativno kratko vreme (tri-četiri godine). U ovom trenutku imaju pet poslovnica, a najnoviji 5àsec je smešten u novom tržnom centru Big Fashion na Karaburmi u Beogradu. Inače, sve radnje za hemijsko čišćenje ovog brenda nalaze se u glavnom gradu.

U više navrata je najavljivano i širenje na druga tržišta regiona. U Hrvatskoj su prvu radnju otvorili 2015. u Zagrebu, a tokom prošle godine otvorene su još dve poslovnice u istom gradu.

Francuski lanac 5àsec franšiznu mrežu širi i van Evrope i svake godine uđe na neko novo tržište. Prošle godine su prve lokale za hemijsko čišćenje otvorili na tri nova tržišta: Gruziji, Paragvaju i Mjanmaru.

5àsec je nastao 1968. i danas u 35 zemalja ima oko 2.000 poslovnica. Na listi Top 500 franšiza u Evropi, koju pravi FranchiseDirect, 5àsec zauzima 57. mesto.


Vesna Lapčić
saradnik